Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hürriyet’in 2020 faaliyetlerine AKP’den sert eleştiri

İzmit Belediyesi 2020 yılı Faaliyet Raporu sunumunda konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, yaptıkları işlerin sunumu yaptı. Bunun ardından AKP Grubu, eleştirilerini sıraladı.

İzmit Belediyesi 2020 yılı

İzmit Belediye Meclisi’nin nisan ayı oturumu bugün İzmit Belediye Meclis Salonu’nda Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığında gerçekleştiriliyor. İzmit Belediyesi Faaliyet Raporu da bu meclis toplantısında gerçekleştirildi.

“HAKİKATEN BİR ŞEY YAPILMAMIŞ”

AKP Grubundan Güzin Taştekin, Hürriyeti’in sunumdan sonra şunları söyledi: ““Kimi belediyenin giriş bankosu yenilendi yazmış, kimi şantiyeye internet hattı çekildi yazmış… Belli ki, pandemi belediyeciliği dışında hakikaten bir şey yapılmamış.

ATEŞ ÖLÇMEK Mİ?

Öyleyse sağlık faaliyetlerine bakalım ne var; Şu kadar kişi için ölüm belgesi düzenlenmiş.. Personelin ateşi ölçülmüş. HES kodu sorgulama sistemi kurulmuş.. Eee Sayın Başkan, hani seferberlik başlatmıştınız,400 bin nüfuslu şehire de personelin ateşini ölçmek midir seferberlik?

MAĞAZA AÇTINIZ YERİNİ BİLEN YOK

Sosyal belediyecilik dediniz bir mağaza açıp tabela astınız, nasıl girilir nasıl çıkılır ,nasıl faydalanılır faaliyet raporunda cevap yok.. Şov yaparak belediyecilik…Yine şov deyince aklımıza gelen Fethiye caddesi.. Projesi…, proje yarışması…, bir sürü şaşaalı laf… Derken elimizdeki, CHP il binasının olduğu sokağın zemin kaplamaları değişmiş bu kadar. Bu da başka gösteri!

AYAKKABICILAR ÇARŞISI’NDA ŞEMSİYEYLE DOLAŞIYORLAR

Ayakkabıcılar çarşısının çatısını yeniledik çok da güzel oldu demişsiniz yine raporda fotoğrafları var, önceki gün oradaydık, ‘-Tadilattan sonra içeride şemsiyeyle dolaşıyoruz’ diyor insanlar. Ayakkabıların üstünü naylonlarla örtüyorlar. Bu da başka bir faaliyetiniz!” En son bizim dönemimizde 36 bin m yol yapılırken, bu yıl 7 bin m yol yapılmış. Halk hizmet beklerken, belediyenin girişine dondurulmuş yosun dekoru için 61 bin TL ödenmiş.

BOYA-BADANA DIŞINDA İŞ YOK

“Tüm odaklar pandemiye dönükken, nasılsa pandemiyi bahane edeceğiniz için fazla karşılaştırma yapmayacağım, hani “2018’de, diğer bir ifadeyle AK Parti döneminde 36 bin metre yol açılmış”-“2020’de sadece 7 bin 800 metre demeyeceğim. 2018’de 24 adet park açmışken, 2020’de sadece 3 adet park buldum raporda; Karaabdülbaki, Çubukluosmaniye ve Çayırköy. Hala bitmemiş. Bunları saymıyacağım ama.

Ama…koskoca 1 yılda toplam 980 adet bitki dikilmiştir diyor rapor! Dikkatinizi çekerim bitki, ağaç fidan filan değil. 2018 yılında 30 bin 200 adet ağaç fidanı dikmişiz. Nerede 30 bin 200 – Nerede 980? Bunu da mı demeyeyim?

KERHEN ONAYLIYORUZ

Ha belediye girişine mumyalanmış yosun yaptırmışsınız, 61 bin ₺ tutmuş, onlar bitkiden sayılır mı bilemedim? Son cümle; göreve başladığınızda ‘bizim yaptığımız binaların parkların bakımlarını yapın size yeter’ demiştik. Bizi mahcup etmediniz, teşekkürler. Raporda yeterli olmasa da, en azından bunu hatırladığınızı görüyorum.  Bakım-onarım-temizlik-boya-yalıtım ..filan yazan yerler var. Söyleyeceklerim bu kadardır. Neticede faaliyetleri asla yeterli bulmamakla birlikte, elimizde bu kadarı var diyerek 2020 Yılı Faaliyet Raporunu kerhen onaylıyoruz. Teşekkür ederim”