Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hürriyet’ten evrakta sahtecilik iddiası açıklaması: Bununla ilgili soruşturma başlattım

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş’un isminin geçtiği evrak ile ilgili “resmi belgede sahtecilik yapıldı” iddiasına cevap verdi. Hürriyet, “Bu resmi evrakta sahtecilik değildir. Hata mıdır hatadır. Bununla ilgili soruşturma başlattım. Her iki personel bedelini ödeyecek” dedi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma

İzmit Belediyesi’nde bir evrak kabul belgesinde işçi Muharrem Tutuş’un yerine imza atıldığını AK Parti İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş geçtiğimiz gün açıkladı. Tutuş, “Ben hayatımda hiç belediyede çalışmadım. İhale komisyonunda yapılan hizmet alım kabul belgelerinde vs.’de İzmit Belediyesi’nde Muharrem Tutuş diye imza var” dedi.

“YA BİRİ HATA YAPTI YA DA KUMPAS KURULUYOR”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 3 gün sonra İzmit Belediyesi nisan ayı meclis toplantısı ikinci oturumunda cevap verdi. Hürriyet, “Denetim komisyonuna ilginç bir şekilde yazmadığınız ama sonra basın toplantısıyla çok ciddi bir iddiayla resmi evrakta sahtecilik suçlaması yaptınız. Özellikle istedim evrağı. Bu evrakları tek tek kontrol etme şansına sahip değişiz. Bu evraklarda sehven hatalar olabiliyor. Muharrem Şenol, basın yayında çalışan arkadaşımız. Evrağı düzenleyen Cengiz Soğuksu ya fark etmeden ya da başka bir şey var bilmiyorum. Muharrem Şenol yerine Muharrem Tutuş yazılmış. Burada iki ihtimal var ya gerçekten dikkatsizlik sonucu tamamen maddi hata diyebileceğimiz ki dosya 20 bin TL’lik bir şey ki böyleyse çok saçma bir hata ya da kasten yapılan özellikle ne hikmetse denetim komisyonuna yazmadığınız, seçilmiş gibi elinize veriliyor. Ya biri hata yaptı ya da kumpas kuruluyor” dedi.

“BEN NEDEN ÖZÜR DİLEYECEĞİM”

“Resmi evrakta sahtecilik gibi çok ağır bir suçlamayı yaparken bu insanların ekmeğinden olabileceğini düşünmediniz” diyen Hürriyet, “Basın toplantısında algı yönetmek için yapıyorsunuz. Bu resmi evrakta sahtecilik değildir. Hata mıdır hatadır. Bununla ilgili soruşturma başlattım. Her iki personel bedelini ödeyecek. Resmi evrakta sahtecilik dediğiniz an bu insanları savcılığa gönderirsiniz, ekmeğinden edersiniz. O kadar saçma hata ki, bunu dikkat etse arkadaşlar da yapmayacaktı. Buradan yola çıkarak sanki Fatma Kaplan Hürriyet resmi evrakta sahtecilik yapıyor algısı yürütüyorsunuz. Sırf güven sarsmak, itibar suikasti yapmak için politika yürütüyorsunuz. İnkar etmiyorum Muharrem Tutuş yazılmış. Bunu düzgünce söyleseniz. Sahtecilik olduğunu düşünüyorsanız gidin savcılığa suç duyurusunda bulunun. Yoksa özür dileyeceksiniz” ifadelerini kullandı. Tutuş ise “Ben neden özür dileyeceğim? Yapan kişi özür dileyecek. İddiamız ve evrakımız doğru. Gerekeni yapın” dedi.