Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hürriyet’ten meclis kararına veto!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, AK Parti ve MHP’nin EYT tazminatları için reddettiği arsa satışı kararını veto etti

İzmit Belediye Başkanı Fatma

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, AK Parti ve MHP’nin EYT tazminatları için reddettiği arsa satışı kararını veto etti. İzmit Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “EYT’li işçilerimizin tazminatlarını ödeyebilmemiz için meclise getirdiğimiz, ancak AKP ve MHP’li meclis üyeleri tarafından reddedilen arsa satışı kararına dün akşam itibariyle VETO ETTİK!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in bu veto kararı,  EYT MÜCADELESİNDEKİ DAYANIŞMANIN VE ADALET TALEBİNİN DE GÜÇLÜ BİR İŞARETİDİR. İzmit Belediyesi Meclisi’nde getirilen arsa satışı kararı, EYT’li işçilerin tazminatlarının ödenmesi için bir kaynak oluşturma amacını taşımaktaydı.  Ancak ne yazık ki, AKP ve MHP’li meclis üyeleri, bu kararı reddederek, EYT’li işçilerimize karşı olan sorumluluklarını da göz ardı etti. 

“DESTEK OLMALARINI BEKLEDİK”

AKP ve MHP’li meclis üyelerinin, vatandaşların hakkını savunmak ve çözüm üretmek için görevlendirildiklerini unutmadan, kaynak yaratma çabalarımıza destek olmalarını beklerdik. AKP ve MHP’li meclis üyelerine bu kararlarını yeniden gözden geçirme ve EYT’li işçilerin haklarını daha fazla çiğnememe çağrısında bulunuyoruz. 

Bu VETO kararımızın ardından; 

AKP ve MHP’li meclis üyelerinin elleri, bu sefer inşallah EYT’lilerin tazminatları konusunda “evet” oyu için kalkar diye umut ediyoruz. “

Tüm engellemelere rağmen İzmit Belediyesi olarak EYT’li işçilerimiz için mücadelemizin devam edeceğinin tüm halkımız tarafından bilinmesini istiyoruz.

Saygılarımızla.

İzmit Belediyesi”