Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Huzur hakkını böyle savundu: Başkanın hakkıdır!

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, YARPAŞ yöneticilerine verilen huzur hakkını savundu. Söğüt belediyede çalışan Selahattin Kabadayıoğlu’nun maaşının şirketten huzur hakkı ile ödendiğini söyledi.

Körfez Belediye Başkanı Şener

Ugur ENC minKörfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ekim ayı meclis toplantısında muhalefet temsilcilerinin kadrolaşma iddiaları ve YARPAŞ’ta dağıtılan huzur hakları ile ilgili eleştirilerine cevap verdi. Başkan olarak belli personelle çalışmak istemesinin hakkı olduğunu ifade eden Söğüt şu ifadeleri kullandı: “Biz bu dönem personel noktasında çok hassas ve ciddi davrandık. Bizim seçimlerden sonra geldiğimizde 912 personelimiz vardı. Bunun içinde memur, işçi ve KÖRPAŞ işçileri dahil. Artı 60 kişi de İŞKUR üzerinden alınmıştı.

ÜCRET ŞİRKET YÖNETİMİNDEN

Bugünkü durumumuz şöyle; 822 kişi çalışanımız var. 90 kişi emekli ettik. İŞKUR üzerinden de 43 kişi çalıştırıyoruz şu anda. Biz ihtiyaç varsa eleman alıyoruz. Ama şuna hakkımız olduğunu düşünüyorum ben; belediye başkanı seçildin. 5-6 idari çalışma arkadaşımı alabilmeliyim. Bunların bir kısmını da şirketler üzerinden çalıştırıyoruz. Mesela Selahattin bey (Kabadayıoğlu). Biz onun ücretini şirket yönetiminden ödüyoruz. Ben ondan istifade etmek istiyorum. Haklı değil midir bir belediye başkanının onun bilgisinden, birikiminden veya farklı bir şeyinden yararlanmak istemesi. Benim başkan olarak buna da hakkım olsun.

YARPAŞ’TA SAYI DÜŞEBİLİR

YARPAŞ yönetim kurulu üye sayısı 3’e düşebilir mi? Düşebilir. Sıkıntı yok. Biz bu çalışmaları yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde biz bunu 3’e de düşüreceğiz. Bakın biz bu zaman kadar KÖRPAŞ’a sadece bir tane avukat aldık. Başka da kimseyi almadık. Çok vasıflı bir noktadan bir arkadaşımız emekli olduysa ce orayı dolduramıyorsam oraya eleman alıyorum. Bugüne kadar KÖRPAŞ’a bir tane eleman almadım. Burada hakikaten bir kötü niyetimiz ve art niyetimiz yok.