Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İki genel başkandan İzmit’te toplu açılış

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde CHP’li İzmit Belediyesi 27 milyon liraya satın aldığı temizlik araçlarının tanıtımını ve 9 projenin açılışını gerçekleştirdi. Programa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı.

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde CHP’li

Ugur ENC minİzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in son bir yılda gerçekleştirdiği projelerin açılışlarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptı. İzmit İnterteks Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenlenen törene katılan genel başkanlar 27 milyon liraya satın alınan hizmet araçlarını tanıttı. İzmit Belediyesi Araç Tanıtımı ve Toplu Açılış Töreni’nde, pek çok yerin açılışı da aynı anda gerçekleştirildi.

izmit belediyesi kurdele

HALK DANSLARI TOPLULUĞU VE BASKETBOL TAKIMINA PLAKET

Genel başkanlar Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener Türkiye’yi dünyada başarıyla temsil eden İzmit Belediyesi Sahne İzmit Halk Dansları Topluluğu ve İzmit’i Avrupa’da temsil etme başarısını gösteren İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımına plaket takdim etti. Programda ilk konuşmayı İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet yaptı. Hürriyet konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

BÜYÜK ŞEREF

“Genel başkanlarımızı ağırlıyor olmak büyük onur ve şeref. Huzurlarınızda kendilerine çok teşekkür ediyorum. Onların katılımı bizi onurlandırdı. Katılımları İzmit’in etkisini bir kez daha ortaya koydu. İzmitliler düşüncelerinize değer verilen bir kentte yaşamayı hak ediyor. Ben yaptım oldu mantığıyla değil, halkımızın istekleri doğrultusunda çalışıyoruz.

MAKAM ARACI YERİNE

Göreve geldiğimizde ilk yapacağımızın israf musluklarını kapatmamız gerekiyordu. Benzin harcamalarını kendi cebinden harcayan bir başkan olarak makam aracı almak yerine hizmet aracı aldık. Aylık yaklaşık 1 milyon tasarruf hamlesini başlattık. 75 aracımız ve projelerimiz bizden sonraki nesillere armağan olsun.

25 BİN KİTAPLIK KÜTÜPHANE

Millet İttifakı’nın tek derdinin millet olduğunu ifade ediyoruz. Gençlerin Fatma ablasıyım. Etüt merkezi istediler, 25 bin kitaplık bir kütüphane yaptık. Dedik ki sosyal desteklerimizi arttıracağız. Durumu olamayan vatandaşlarımız için Gıda Bankası ve Dost Eller projesini hayata geçirdik. Sosyal tesisimiz yoktu. Özel şirketten aldık sıfırdan inşa ettik. Bir sosyal tesis yaptık.

1 BUÇUK MİLYON MASKE

Kooperatifçiliği yaygınlaştırmak için Çınar Kadın Kooperetifi ve Dikim Evi’ni yaptık. Maske dağıtılamayan zamanda 1 buçuk milyon maske dağıttık. 7 kadın vardı 30 kadınımız ev bütçesine katkı sunuyor. Karadeniz sahillerinde Sarısu Gençlik Kampı’nı açtık. Emine Bulut ve Şehit Ömer Can Açıkgöz Parkı’nı açtık.

PANDEMİ VE KAYNAK YETERSİZLİĞİNE RAĞMEN

Göreve geldiğimizde boş arazileri tarıma açtık. Organik üretime geçtik. Lavanta bahçeleri açtık. Yaşam bahçeleri kurduk. Güçlü seralar oluşturduk. Dışa bağımlılığımızı azaltacağız. Bir cami sözümüz vardı. Onun da temelini atıp inşaatını bitireceğiz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bunlar pandemi ve kaynak yetersizliğine rağmen başardık.

Mutluluk aramakla bulunmaz. Mutluluğu inşa edeceğiz.”

KEMAL KILICDAROGLU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, programda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Sevgili İzmitliler burada olmaktan dolayı çok memnun olduğumu belirtmek isterim. Sizleri çok özlemişim. Müsaade ederseniz değerli Kılıçdaroğlu’na İzmit’in birkaç meselesini anlatmak isterim. Ben İzmit’in kızıyım. İzmit’in bir köyünde doğdum.

BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞIYLA BAŞLADIM

Siyasi hayatıma da 94’ seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ile başladım. O adaylık beni bugün karşınıza getirdi. İYİ Parti’nin genel başkanı olarak sizlere hitap ediyorum. İlk sözüme Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde bir kahvede başladığım anı hatırladım sizleri görünce. Sayın genel başkanım demiştim ki suyu nefis, havası temiz, insanı muhlis İzmit… Evliya Çelebi öyle yazmıştı. İzmitli doğulmaz, İzmitli olunur denilir. Onun için size İzmit’te mi doğdunuz diye sorulmaz, ne kadar süredir İzmit’tesiniz denilir. İzmit insanların doyduğu yerdir. İzmit’e Türkiye’nin her şehrinden göç gelir. İzmit’te doğmuş olanlar onları kucaklarlar, ekmeklerini paylaşırlar. Ve bilirler ki daha sonra onlar İzmitli olacaktır ve yeni gelenlerine kucak açacaklardır. 99’ depreminde bunu bilmemize rağmen çok şaşırtıcı bir olay olmuştu. Depremde vefat eden kardeşlerimizin cenazeleri Türkiye’nin dört bir yanına gönderilmişti. İzmitli vefakardır. İzmitli cömerttir.

HÜRRİYET’E BÜYÜKŞEHİR DUASI

Benim gibi İzmitli kız çocuklarının bir hayali vardı, Leyla Atakan olmak. Ben babası Alpaslan Türkeşçi olmuş, ağabeyi MHP Kocaeli İl Başkanlığı yapmış bir ailenin kızıyım. Ama İzmitli olan her kız çocuğunun aklında, hayalinde CHP’den seçilmesine rağmen Leyla Atakan olmak hayalimiz vardı. İzmit ilk kadın belediye başkanlarından birini seçmiş, CHP ile Demokrat Partisi’nin kavga ettiği dönemde iki tarafın da oy verdiği, seçildikten sonra herkesin Leyla Ablası olmuş bir başkandan söz ediyorum. Fatma Başkan inşallah Leyla ablanın bıraktığı o rol model olma ve bize cesaret verme mirasını umarım sürdürürsünüz. İzmitli sizi sevdi. Umarım bu hizmetlerinizle İzmit’in şehri eminliğinden Kocaeli’nin belediye başkanlığına gidersiniz.”

kilicdaroglu koczelispor

Programda konuşma yapan  Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Sayın Genel Başkan, ‘Fatma Hanım’ın seçilmesinde küçük bir payımız varsa’ dedi. Fatma Hanım’ın seçilmesinde kocaman, bir payınız var Meral Hanım. Makam ve saltanat meraklısı olanlar ülkenin çıkarlarını değil, kendilerinin çıkarlarını gözetirler. Millet ittifakının hiçbir ferdinde makam ve saltanat derdi yoktur. Bizim belediye başkanlarımızın koltukları bile icra yolu ile altlarından alındı.

KOCAELİ’DEKİ BOŞLUĞU DOLDURACAKSINIZ

Gücü veren koltuk değil millettir. Biz gücümüzü milletten alıyoruz. Kocaeli gibi bir yerde çok güzel şeyler yapılabilir. Kocaeli’de büyük bir boşluk var o boşluğu dolduracaksınız. Türkiye’nin 81 ilinden gelenler var. Belediye başkanının tüm herkese hizmet etmek sorumluluğudur. Sayın Genel Başkan Fatma hanımın Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na gideceğinden bahsetti. Bundan en ufak bir endişem yok ama bu çizgi devam ettiği sürece. Kimseyi ayırmayacaksınız.”

aksener kocaelispor

İŞTE AÇILIŞI YAPILAN PROJELER;

1.Kendi bünyesinin dışında dijital ortamında 25 binin üzerine kitap bulunduran İzmit Belediyesi Kütüphanesi.

2.İhtiyaç sahiplerine yönelik hizmet verecek olan, ihtiyaç sahiplerinin giysi ihtiyacını karşılayacak, yardımsever vatandaşlarımızla buluşturan Dost Eller Mağazası.
3.Halka hizmet edecek olan sosyal tesisimiz Gülümse Kafe.

4.Digital ortamda kurulan ‘Kardeş Eller’ sistemi üzerinden bize başvuran ihtiyaç sahiplerinin gıda taleplerini karşılayacağımız Gıda Bankası.

5.Sadece gençlerin değil ailelerinin de gönül rahatlığıyla kullanabileceği, Karadeniz sahilinin incisi, ormanıyla, deniziyle doğayla iç içe Sarı Su Gençlik Kampı.

6.Eski eşi tarafından küçük kızının önünde katledilen ve kadın cinayetlerinde bir simge haline dönüşen Emine Bulut’un isminin yaşatıldığı, çocuklarımızın anneleriyle yaşamayı sonuna kadar hak ettiği Emine Bulut Parkı.

7.Gündoğdu Mahallesi’nde evlatlarımızın güvenle ve huzurla dolaşabileceği Şehit Ömer Can Açıkgöz Parkı.

8.İzmit’in güzelliğine güzellik katacak, kentin dışarıya bağımlı olduğu çiçek ve süs bitkileri ihtiyacına yetecek İzmit Belediyesi Yaşam Bahçesi / Çiçek Serası.

9.Daha önce prefabrike bir mescitte ibadet etmek zorunda kalan Ambarcı Köyüne; Ambarcı Cami temel atma töreni.

IZMIT BELEDIYESI TOPLU ACILIS

izmit belediyesi hizmet araci

Çinar Kadin Kooperatifi

Çınar Kadın Kooperatifi

Dost Eller Mağazasi

Dost Eller Mağazası

Emine Bulut Parki
Emine Bulut Parkı
İzmit Gida Bankasi
İzmit Gıda Bankası
Şehit Ömer Özcan Parki
Şehit Ömer Özcan Parkı