Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İkinci kez Koronavirüs’e yakalandı “karantina yok” dediler!

Kocaeli İzmit Kuruçeşme Mahallesi’nde ikamet eden Ubeyd Akbulut, ikinci kez Koronavirüs’e yakalandı. Bakanlık, “Karantinaya gerek yok normal hayatınıza devam edin” dedi.

Kocaeli İzmit Kuruçeşme Mahallesi’nde

Sebahattin AydınTam kapanma sürecinin ardından Koronavirüs vaka sayılarında düşüş devam ediyor. Bakanlık, her gün vaka sayısının azaldığını açıklıyor. Kocaeli’de de kırmızı alanları hızla mavi alana dönüşüyor. Kocaeli’nin günlük vaka sayısı 300’lere geriledi.

YENİDEN POZİTİF ÇIKTI

Kocaeli İzmit Kuruçeşme Mahallesi’nde ikamet eden Ubeyd Akbulut adlı vatandaş, 1 buçuk ay önce Koronavirüs’e yakalandı. Tedavi sürecini atlatan Akbulut, geçtiğimiz hafta yine bir test verdi. Test sonucunu kontrol eden Akbulut, yine pozitif çıktı.

“KARANTİNAYA GEREK YOK”

Bunun üzerine bakanlığın Koronavirüs hattını arayan Ubeyd Akbulut’a, “Daha önce hastalığı atlattığınız için sizin tekrar karantinaya girmenize gerek yok. Normal hayatınıza devam edebilirsiniz. Şikayetiniz olursa arayın” dediler.

“TEDBİR OLARAK UZAK DURUYORUM”

Bağımsız Kocaeli’ye konuşan Ubeyd Akbulut, “Ben karantina bekliyordum. Bu cevap beni tatmin etmedi. Tekrar aradım yine aynı cevabı aldım. İkinci üçüncü kez aradığımda da kızdılar. ‘Zaten aramışsınız neden arıyorsunuz?’ dediler. Ben tedbir olarak insanlardan uzakta durmaya çalışıyorum. Ben pozitifim ama bu vaka tablolarına yansımıyor. Bana ‘kimseye bulaşmaz’ dediler. Çok şaşkınım” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs vakalarındaki azalışta bu yeni uygulamanın da etkili olduğu düşünülüyor.