YÖK Başkanı Erol Özvar 259. Üniversiteler Kurul Toplantısı’nda” konuştu. Özvar yaptığı açıklamada, geçen yıl 80 bin öğrencinin yerleştiği ikinci öğretim programlarının kaldırıldığını açıkladı. Özvar’ın açıklaması sonrasında Kocaeli Üniversitesi’nde bulunan ikinci öğretimler yeni dönemde öğrenci kabulü gerçekleştirmeyecek.
Erol Özvar yaptığı açıklamada; “Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir” ifadelerine yer verdi.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ’NDEKİ İKİNCİ ÖĞRETİMLER
YÖK Başkanı Erol Özvar’ın açıklamasının ardından yeni sezondan itibaren Kocaeli Üniversites’nin antrenörlük eğitimi, bilgisayar mühendisliği, iktisat, işletme, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, elektrik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, gazetecilik, uluslararası ilişkiler, Türk dili ve edebiyatı, spor yöneticiliği, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, rekreasyon bölümlerinin ikinci öğretimleri 2024- 2025 sezonunda ikinci öğretime öğrenci almayacak.
BAZI BÖLÜMLERDE KONTENJAN DÜŞÜRÜLDÜ
YÖK Başkanı Erol Özvar üniversitelerde ikinci öğretimlerin kapatılacağına ilişkin yaptığı açıklamanın yanı sıra bazı bölümlerde de kontenjanların düşürüleceğini ifade etti. Özvar açıklamasında mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme- diyetetik ve temel bilimlerde kontenjanların düşürüldüğünü söyledi.
