Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İl Sağlık Müdürü: “Kocaeli Şehir Hastanesi 6 aydan önce açılacak”

Kocaeli Şehir Hastanesi tanıtımı bugün yapıldı. İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, “Bundan sonra uzun bir süre almayacak. 6 ay 1 yıl beklemeyeceğiz. Planlamalar devam ediyor” dedi. Hastanede bazı yerlerde çalışmaların devam ettiği görüldü.

Kocaeli Şehir Hastanesi tanıtımı

Nazim Ozgun Erbulan 120 Mayıs 2015 tarihinde temeli atılan Kocaeli Şehir Hastanesi’nin inşaatı yaklaşık 7 yıldır tamamlanamadı. Hastane için 2015 yılından beri tekrar tekrar tarih verilirken bir bölümünün 2022 yılının Şubat ya da mart ayında açıklaması planlanıyordu. Ancak Sağlık Bakanlığı tarafından bir kısmının açılması fikrinin kabul edilmediği iddia edildi. Gama Holding ve Türkerler Holding ortaklığında yapılan hastaneye 350 milyon Euro’luk yatırım yapıldığı açıklandı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Sık sık tarih verile ancak açılışı yapılamayan, muhalefet kanadından ise sıkça eleştirilere neden Kocaeli Şehir Hastanesi’nin bugün tanıtım programı düzenlendi. Düzenlenen programa Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Genel Hastane İşletme Koordinatörü Osman Cidi, Türkerler Yönetim Kurulu Üyesi İlker Paydak, Proje Koordinatörü Suat Adalı, Proje Müdürü Ender Korkmaz, Proje Müdürü Hazar Akarsu, Esat Özden ve Mehmet Çetintaş katılım sağladı. Hastanenin geneli biterken bazı yerlerde ise çalışmaların devam ettiği görüldü.

“6 AY 1 YIL BEKLEMEYECEĞİZ”

Hastane önünde açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Pehlevan, “Hazırlıklarımız son hızla devam etmekte Bakanlığımızla koordineli bir şekilde inşallah en uygun şartlarda bütün hazırlıklarımız bitmiş şekilde halkımızın hizmetine sunmuş olacağız. Sonlara geldik. Bugün cihazlar yerleştirilme aşamasında testleri yapılıyor. Bundan sonra uzun bir süre almayacak. 6 ay 1 yıl beklemeyeceğiz. Planlamalar devam ediyor. Bu hastanenin sağlık hizmetini en azından mevcudu aksatmadan planlamalar yapılıyor” dedi.

“BÜYÜK ORANDA TAMAMLANDI”

Pehlevan, “Açıldıktan sonra görülecek ki bu tesis sadece Kocaeli değil çevremizdeki iller dahil olmak üzere gerçekten sağlık hizmetleri çok iyi. Son derece modern teknolojilerle donatılmış bir hastane. Büyük oranda tamamlanmış durumda. Bütün hastalıkların tedavisi burada olacak. Tramvay ile büyükşehir belediyemizin çalışmaları devam ediyor. Koordineli bir şekilde ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

HASTANEDE NE PLANLANIYOR?

368 dönüm arazi üzerine inşa edilen Kocaeli Şehir Hastanesi’nin 494 yataklı bölge hastanesi, 124 yataklı kalp ve damar hastalıkları hastanesi, 116 yataklı onkoloji hastanesi, 246 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 100 yataklı adli psikiyatri hastanesi ve 100 yataklı rehabilitasyon ve fizik tedavi hastanesinin yer aldığı projede toplamda 1080 yataklı hastane olması planlanıyor.