Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İl Seçim Kurulu Körfez için başvuruyu reddetti… CHP YSK’ya başvuracak!

Körfez’de oyların tekrar sayılması için CHP tarafından İl Seçim Kurulu’na yapılan itiraz reddedildi. CHP İl Başkanı Bülent Sarı, YSK’ya başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Körfez'de oyların tekrar sayılması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Körfez’de oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kurulu’na yapılan başvurunun reddedilmesi sonrası, İl Seçim Kuruluna başvuruda bulunulmuştu. İl Seçim Kurulu da CHP’nin başvurusunu kabul etmedi. Yaşananlarla ilgili açıklama yapan CHP İl Başkanı Bülent Sarı, YSK’ya başvuruda bulunacaklarını belirtti. Sarı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “31 Mart akşamı elektrik kesintilerini öğrenince Körfeze gittik. Elektrik kesintileri seçimin güvenliğini ciddi derecede etkilemiştir. Buna da direkt olarak ret geldi. Oy çuvallarının mühürsüz oluşu. Maalesef hepsi… Oylar hep yerde dökülüyor, yolda açılmış. Bu şekilde çuvalların mühürsüz olduğunu gördük itiraz ettik.

5 BİN 104 GEÇERSİZ OY VAR

Ama en önemlisi kamu görevlilerinin oy kullanıyor oluşu. Maalesef İl Seçim Kurulu bunu tespit etmiş ciddi anlamda kullanılmış. En büyük hususlardan biri ilçe dışından kamu görevlilerinin oy kullanıyor olması. 5 bin 104 tane geçersiz oy var. Bizim istediğimiz bu kara bulutların ortadan kaldırılması. Belediye başkanının hala daha kazandım diyip açıklama yapamıyor. Şaibeli bir belediye başkanı olmaması için öncelikle kendisinin istemesi lazım. Körfez halkının oylarına gasp var. Biz bu mücadeleyi YSK’da itirazlarımızı sonuna kadar devam ettireceğiz. Oylarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız. Maalesef geldiğimiz nokta Van’da da yaşadığımız gibi Kocaeli’de de yaşıyoruz. Biz kazanmış olsaydık üçüncüye sayılıyor olurdu. Bizim istediğimiz adaletli olunması. Seçimin oyları tekrar sayılmalı.

İLÇE DIŞINDAN KAMU GÖREVLİLERİ OY KULLANDI

Özellikle kamu görevlilerinin oy kullanmaları haksız bir ortam yaratmıştır. Bunlar buna hiçbir şekilde yanaşmayacak. Körfez halkının yüzüne bakamazlar. Haksız şekilde belediye başkanı olarak tarihe geçecektir. Belediye başkanı arkadaşlarım seçimi kazandı sevinemediler. Sonuna kadar takipçisi olacağız. SEDAŞ müdürünü aradık. Sandık başkanlarının dediği zaten karanlık. Vali ile il emniyet müdürü ile görüşmeler oldu. 5 mahallede elektrik kesintisi olmuştur” diye belirtti. Tayfun Balıkçı da açıklamasında, “Belediye başkanı bizleri yalancılıkla suçluyor. 3 kere elektrik kesildi. Hangi çağdayız. Anadolu Ajansı verilerine iki tane bağımsız adayın oylarının düşmesi nasıl oluyor? Ben olsaydım oyların sayılmasını tercih ederdim. Haksız yere belediye başkanı olmanın manası yok. Ülkenin her yerinden destek mesajı geliyor.