Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İlber Hoca, MARMARAKAF’ta öğrencilerle bir araya geldi

Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde 26-27 Şubat tarihlerinde düzenlenen Marmara Kariyer Fuarı kapsamında Tarihçi İlber Ortaylı, Akçakoca Salonu’ndaki söyleşide gençler ve öğrencilerle bir araya geldi

Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde

“EN’lerin Fuarında Sen de Yerini Al, Geleceğin Senin Elinde” mottosuyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, 15 üniversitenin paydaşlığı ve Kocaeli Valiliği ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde kentimizde gerçekleştirilen Marmara Kariyer Fuarı’nın açılış söyleşisini İlber Ortaylı yaptı. Akçakoca Salonu’nda merdivenlerin bile dolduğu söyleşide Ortaylı gençlere tavsiyelerde bulundu.

BU BİR ÖĞRETİM MESELESİ

İlber Ortaylı, “Türkiye’de çocuklar ve gençler 20 yaşına yaklaşıyor daha hala ne okumak istediğini ne olmak istediğini bilmiyor. Bunun birinci nedeni umumi kültür noksanlığıdır. Yani şu kitabı, bu kitabı, edebiyatı, tarihi, biyolojiyi ve coğrafyayı öğrenmediğimiz için, ilgi duyacağınız dallarla alakanız olmuyor. Bu bir meslek seçimi değildir. Bu bir öğretim meselesidir. Seveceksin yani diyeceksin ki, ‘Ben tarih, iktisat ve hukuk seviyorum.’ Onu yap mesleğinde seçim arkadan gelebilir. Devlet memuru mu olacaksın hariciyeci mi olacaksın gazeteci mi olacaksın o gelir insanın hayatında. Ne okuyacağını ve neyle ilgileneceğini bileceksin. Bunu bilmiyorsunuz. Ve bunu size gösterecek organlar yok” dedi.