Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İmamoğlu aday gibi konuştu: İstanbul’da başardık, Türkiye’de de başaracağız!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hem hapis cezası hem de siyasi yasak almasının ardından Saraçhane’de vatandaşlarla buluştu. İmamoğlu’nun “Milletimizi aydınlık günlere taşımak adına 2023 yılında seçimlerde bu ülkenin üstüne çökmeye çalışan zihniyeti hep birlikte göndereceğiz. İstanbul’da başardık; Türkiye’de başaracağız” sözleri adaylık açıklaması olarak yorumlandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,

Nazim Ozgun Erbulan 1İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada karar açıklandı. İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Mahkeme, İmamoğlu’nun, siyasi yasak içeren Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 53. maddesinde belirtilen belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi. Duruşma, İstanbul Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’nde gerçekleştirildi.

ADAY MI?

Karar sonrasında İmamoğlu çağrısıyla vatandaşlar ve partililer Saraçhane’de buluştu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de katıldığı buluşmada İmamoğlu’nun yaptığı açıklamalar ‘2023 seçimlerince Cumhurbaşkanlığı’na aday’ yorumlarına neden oldu.

“İSTANBUL’DA BAŞARDIK; TÜRKİYE’DE DE BAŞARACAĞIZ”

İmamoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Milletçe ayağa kalkacağız. Bizi mahkum etmeye kalkanları pişman edeceğiz. Sandıkta edeceğiz. Onlar, bizi germek istiyorlar. Kızdırmak istiyorlar. Öfkelendirmek istiyorlar ama biz ne yapacağız? Bizim ideallerimiz var, 2023 ideallerimiz var. Hep birlikte omuz omuza gece gündüz çalışacağız. Milletimizi aydınlık günlere taşımak adına 2023 yılında seçimlerde bu ülkenin üstüne çökmeye çalışan zihniyeti hep birlikte göndereceğiz. İstanbul’da başardık; Türkiye’de de başaracağız.

“ANKARA DUYSUN”

Bizi yıldırmak isteyenlere buradan söyleyeyim. Aradan 3 buçuk sene geçmiş olabilir ama benim halen gençliğim var. hala umudumuz yüksek. Türk Milleti var. Sizler söz almak istiyorum. 2023’te her şey daha güzel olacak. Ankara duysun. Bugün o mahkemeye müdahale eden Ankara duysun.”