Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İnterteks Fuarı sağlam mı? Rapor alınacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi son kar yağışlarında çatısı çöken İnterteks Uluslararası Fuar Alanı için yapı değerlendirme raporu alacak. Rapor hazırlama çalışmalarına başlandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi son

1996 yılında inşaatına başlanan, 4 sene sonra tamamlanan İnterteks Uluslararası Fuar Alanı Gölcük Depremi’nde büyük bir öneme sahip olmuştu. Dünyanın dört bir yanından gelen yardımların toplandığını merkez daha sonraki yıllarda aktif olarak kullanılmadı. Son dönemde kitap fuarları ve çeşitli organizasyonlarla canlanan alanda geçtiğimiz yıl üzücü bir olay yaşandı.

KAR YAĞIŞINDA ÇATISI ÇÖKMÜŞTÜ

Yoğun kar yağışına dayanamayan İnterteks Uluslararası Fuar Alanı’nın çatısı çöktü. Söz konusu çatı onarıldı ancak yıllardır hiçbir onarım çalışmasına tabi tutulmayan binanın ne durumda olduğu bilinmiyordu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi son kar yağışlarında çatısı çöken İnterteks Uluslararası Fuar Alanı için yapı değerlendirme raporu almak için kolları sıvadı.

İHALE 4 MAYIS’TA TAMAMLANDI

Söz konusu iş için 4 Mayıs’ta ihale gerçekleştirildi. İhaleyi Prizma Mühendislik Proje isimli firma 379 bin 840 liraya kazandı. Firma önümüzdeki günlerde İnterteks ile ilgili raporunu hazırlayacak. Rapor sonrasında binada nasıl bir onarım çalışması yapılması gerektiği ortaya çıkacak.