Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İpini koparan sokaklara koştu..!

Kocaeli’de sokağa çıkma yasağı dün gece itibariyle sona erdi. Tüm yasaklar kalkmış gibi davranan vatandaşlar ise onca uyarıya rağmen sokaklara koştu

Kocaeli’de sokağa çıkma yasağı

Kocaeli’nin de içinde bulunduğu 31 ilde ilan edilen 48 saatlik sokağa çıkma yasağı dün gece itibariyle sona erdi. Yasağın ilan edildiği gece ortaya çıkan görüntülerin ardından uzmanlardan gelen uyarılar işe yaramadı ve vatandaşlar yine yasak biter bitmez büfelere, akaryakıt istasyonlarına koştu. Türkiye’nin bazı illerinde yasağın bitmesini konvoyla kutlayanlar bile ortaya çıktı.

Yasağın sona ermesinin hemen ardından Kocaeli’de ortaya çıkan tablo da hiç iç açıcı değildi. Öğle saatlerinden itibaren yüzünü daha fazla gösteren güneş ve ılık havayla birlikte yine sokaklar doldu, istenmeyen görüntüler ortaya çıktı. Vatandaşların yüzlerinde maskeleri olsa da kentin en işlek noktalarından olan ve her gün binlerce kişinin geçtiği Yürüyüş Yolu’nda adeta iğne atsanız yere düşmeyecek bir kalabalık vardı. Sosyal mesafe unutuldu, uyarılar unutuldu. Kentimizde binlerce insan evlerinden çalışıp, insanlara ve kendilerine korona virüs bulaştırmamak için günlerdir evlerinden çıkmazken bugünkü görüntüler bu konuyla ilgili daha sıkı tedbir alınması gerektiğini bir kez daha ortaya koydu.

8 1

9 1

FOTO1

FOTO5

FOTO7