Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İSAŞ işçisinden yemek eylemi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden İzmit Su A.Ş’de (İSAŞ) çalışan işçiler toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde İSAŞ yönetiminin oyalayıcı tavrını protesto etmek için bugün öğle yemeğine çıkmadı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden

Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı ve Namazgah barajları ile İl genelindeki birçok Hidroelektrik ve Güneş Enerji Santrallerini işleten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden İzmit Su A.Ş’de (İSAŞ) çalışan işçilerin moralleri bozuk. İSAŞ’te çalışan 130 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçsuz kalınca arabulucu sürecine gidiliyor. Soğuk kış günlerinde ve yüksek enflasyon altında ezilen işçiler, işçi dostu Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın’ın devreye girmesini bekliyor.

HİÇBİR SOSYAL HAK

TES-İŞ Sendikasının örgütlü olduğu KBB iştiraklerinden olan İSAŞ’ta yüzde 90’ı teknik personelden oluşan 130 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi devam ediyor. Sendika yüksek enflasyon ve artan hayat pahalılığı etkisiyle 6 aylık bazda yüzde 50’ye varan bir fiyat artışı ve 2 yıllık sözleşme talep ediyor. Fiyat artışında sendika ile işveren arasından görüşmeler tıkanma aşamasına geldi. İşveren yönetiminin işçilere hiçbir sosyal hak veremeyeceğini belirtiliyor. Bu soğuk havada işyeri yönetiminin teklifini öğrenen çalışanlar, bu şok teklif karşısında adeta buz kesildi. Anlaşmazlık çözülmezse 1 Şubat’ta arabulucu devreye girmesi bekleniyor.

BÜYÜKAKIN MÜDAHALE EDECEK Mİ?

Huzursuzluğun ve gergin bekleyişin hâkim olduğu İSAŞ’ta, çalışanlar ve sendika Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ ın devreye girmesini bekliyor. Çalışanlar ile İSAŞ’ta örgütlü bulunan TES-İŞ Sendikası’nın Başkanı İrfan Kabaloğlu, sözleşme görüşmelerinin ancak işçi ve çalışan dostu Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın’ın ile çözüleceğine inanıyor; Başkan Büyükakın’ın çalışanların alın teri olan haklarını vereceğine yönelik beklentilerin oldukça yüksek olduğunu belirtiyorlar. İSAŞ yönetiminin hiçbir sosyal hak vermek istemediği teklifinin de kabul edilemez olduğunu ifade ediyor. Başkan Büyükakın’ın önümüzdeki günlerde toplu iş görüşmelerine müdahale etmesi bekleniyor.

ISAS iscisinden yemek eylemi 2 ISAS iscisinden yemek eylemi

YORUMLAR

9 adet yorum var

  1. Tahir başkan işçiyi mağdur etmez bu işe el atacaktır bu ekonomik şartlarda burdaki vatandaşı yanlız bırakmaz

  2. Devletin verdiği %15 vergi muhafiyetini bile yaptiklari teklifin icine giydirmeye calisan, enflasyonun bile cok altında zam teklifinde bulunan, Belediyenin butun kurumlarına verdigi sosyal yardımları bile vermeyi reddeten bu yöneticilere yazıklar olsun.

  3. İsaş ta üst yönetim belediye başkanlarından fazla maaş aldığı için işçinin geçim sıkıntısını anlayamaz ama sayın Büyükşehir başkanımız Tahir bey işçi dostu olduğunu seçildiği günden bugüne kadarki sözleşmelerde pandemide esnafa verdiği destekle göstermiş oldu MUTLU ŞEHİR KOCAELİ sıloganına yakışır bi karar vericeğinden eminiz

  4. İsaş yönetimi ve yönetim kurulu başkanı Kemal altunel in takındığı tavır işçi dostu ve diğer belediyelere yaptığı çalışmalarla örnek olan KBB başkanı Tahir Büyükakın’ı kötü bir Başkan olarak lanse etmekten başka birşey değil ..

  5. İzmit su namı diğer İsaş, Kocaeli’nde kime sorsan bilmez. Varsa yoksa isu’!
    Ki de demiyor ki bu su nereden nasıl musluklarımıza kadar geliyor? Yuvacık ve Kandıra Namazgah barajlarını kim işletiyor? 7 tane HES ( hidroelektrik) santralini, 2 tane Ges (güneş enwrji santrali) ni kim nasıl hangi vasıftaki personelle yapıyor? Bu sular kesilmeden akmaya devam ediyor? Pandemide herkes yatarken bu adamlar ne yaptı?
    Gece gündüz demeden bu işler nasıl oluyor?

    Şimdi sözhakkı işverene geçince; de onu vermem bunu vermem! Enflasyon farkını alın öpün başınızın üstüne koyun!

    Cennetten yer bağışlıyor sanırsın. İşçinin gösterdiği özveriyi tüm idare ve yönetimden bekliyoruz.

    Sayın Tahir Başkanım durumdan haberi var mıdır bilinmez ama, işçinin geleceği idarecilerin insafına bırakılmamalı! Herkese hakkı neyse verilmeli.

    Ekonominin hali ortada, Er yada geç, söz hakkı çalışanda da olacaktır. Ama sendikal yolla ama siyasal, en etkilisi de seçimlerde!

    Bir düşünün….

    “_Zalimler için yaşasın cehennem!”

  6. Tahir başkanım 130 kişiye sosyal paket (bir kurban parası) verebilicek kadar cesur ve cömert bir başkandır bunu herkes görücek size kim haklarinizi kısıp önünüze sunduğu kuru maaşı bıraktıysa koltuk sevdalılığındanda vaz geçsin.

  7. 2018 de eflasyon %21 çıktığında biz isaş çalışanlarına %10 %15 zam yapıldı 2018 de hakkımızı yediler ve şuan da da hakkımız yeniyor. Koceliye suyu veren İSAŞ Her zaman ISU nun gölgesinde kalmış adı sanı duyulmamış bir şirket olarak kaldı. Pandemi dönemimde 7/24 çalışan arkadaşlarımız isaş ın lojmanlarında kaldılar evlerine gidemediler ailelerinin ihtiyaçlarını karşılıyamadılar sırf kesintisiz su verebilmek için A dan Z ye tüm personel çok büyük bir özveriyle çalışırken İSAŞ ın yönetimi çalışanlarına haklarını vermek yerine üstüne hala haklarını yeme peşinde burda çalışan ınsanlar yönetime ne yaptı özveriyle çalışmaktan başka da Yönetim kendi çalışanlarını bu kadar düşman olarak görüyor neyin peşindeler anlamış değilim. Diğer bütün şirketler yan ödenek alırken İSAŞ a olan garezleri nedir neyin peşindeler bu art niye..!! Herkes kendi karakterine yakışanı yapar..!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli'de bir kadın, 15 ay
Sıradaki Haber 15 ay önce evlendiği kocasının evini yakıp yangını izledi