Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşçilerin yemeğinden böcek çıktı iddiası..!

Gebze’deki CT Oromotiv’de çalışan işçiler kendilerine verilen yemeklerden kıl ve böcek çıktığını gösteren fotoğrafları paylaştı.

Gebze'deki CT Oromotiv'de çalışan

Kocaeli Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesinde de bulunan Chinatool (CT) Otomotiv fabrikasında çalışan işçiler, yemeklerden kurt ve böcek çıktığını gösteren fotoğraflar paylaştı. Görüntülerin eski olduğunu söyleyen CT Otomotiv ise şimdiye kadar 6 firma değiştirdiklerini söyledi. CT Otomotiv fabrikasından bir işçi yemeklerden sürekli kıl, kurt ve böcek çıktığını belirterek, “Pandemi sürecinde işçiye reva görülen yemekler bunlar. Sürekli uyarıyoruz. Ancak çözüm bulunmuyor” dedi. İşçi değişmeyen yemek şirketini ve CT Otomotiv yönetiminin tutumunu protesto etmek için bir grup işçinin öğle yemeği yemediğini söyledi.

TİS GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

Ayrıca uzun yıllardır sendika hakları için mücadele verdiklerini söyleyen CT Otomotiv işçisi, “Bizler öncelikle Petrol-İş Sendikasında örgütlendik bazı işçi arkadaşlarımız işten çıkartıldı, daha sonra patron iş kolu itirazında bulundu, fabrikamız metal iş kolu çıktı. Bu sefer de hep birlikte Birleşik Metal-İş Sendikasına üye olduk. Toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Ancak bazen, ‘Sendikayı tanımıyoruz’ da denilebiliyor. Sendika hakkımızı tanımaları dışında hiçbir şansları yok” dedi.

YEMEKTEN SİCKAN BOCEK“YEMEK ŞİRKETİNİ UYARDIK”

İşçilerin anlattıklarıyla ilgili görüştüğümüz CT Otomotiv’den bir yetkili, işçilerle sürekli toplantı halinde olduklarını, benzer sıkıntılardan haberdar olduklarını aktardı. Birkaç gün önce bir toplantı yapıldığını söyleyen CT Otomotiv yetkilisi, “Bu toplantıda da yemek problemi öne çıktı tabii ki hep sulu yemek çıktığından kuru yemek istediklerinden bahsettiler. Böcek kurt falan değil sadece kıl çıktığından bahsettiler ki kıl da biliyorsunuz kendi başımızdan da düşmüş olabilir” dedi. İşyerinde anketler sayesinde işçilerle iletişim halinde olmaya çalıştıklarını söyleyen yetkili, “Ankette de yemeğe 1 puan vermişler ama kimse neden şikayetçi olduğunu özel olarak yazmamış. Biz 6 kere yemek firması değiştirdik. Zaten yemek firmaları da yüzde 5 hata payı bırakıyorlar, mevsim geçişlerinde böyle şeylerin çıkabileceğini söylüyorlar. Resimdeki yemekten çıkan kurt aylar öncesinin olayı. Bu olay yaşandığı zaman yemek şirketini sert bir şekilde uyardık bir daha benzeri yaşanmadı” diye konuştu.

CT Otomotiv yetkilisi sendikal sürece ilişkin ise “Şu an Birleşik Metal-İş Sendikası ile görüşmelerimiz devam ediyor. Toplu sözleşme sürecindeyiz. Sendikayla bir sıkıntımız yok ama elbette toplu sözleşmeler öyle tek seferde imzalanmıyor” diye konuştu.

Kaynak: EVRENSEL