Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İsmail Yıldırım: Adam bizi yendi!

Ahmet Çalık Karamürsel Belediye Başkanlığı görevini İsmail Yıldırım’dan devraldı. törende konuşan İsmail Yıldırım, “Adam bizi yendi” dedi.

Ahmet Çalık Karamürsel Belediye

31 Mart yerel seçimlerinden zaferle çıkan CHP Karamürsel Belediye Başkan Adayı Ahmet Çalık, bugün gerçekleşen mazbata töreninin ardından yapılan devir teslim ile görevine resmen başladı. Aldığı 15 bin 592 oy ile yüzde 46.84 oranında seçimi tamamlayan Çalık, Karamürsel tarihinde bir dönüm noktası yarattı. Rakibi AK Parti Karamürsel Belediye Başkan Adayı Mesut Çetinkaya ise 13 bin 62 oy ve yüzde 39.24 oranında kalarak yarışı ikinci sırada tamamladı. Bu sonuçlarla 47 yıl sonra CHP’nin Karamürsel’de seçim kazanması, yalnızca yerel siyasette değil, genel olarak bölge politikalarında da yeni bir dönemi işaret ediyor.

CHP’LİLER TAM KADRO DESTEK VERDİ

Törenin ağır konuk listesi ise Çalık’ın arkasındaki güçlü desteği gözler önüne serdi. CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, CHP Kocaeli Milletvekilleri Mühip Kanko, Harun Özgür Yıldızlı, TBMM eski Başkanvekili Haydar Akar, CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atasoy Bilgin, İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet gibi siyasi figürlerin yanı sıra, çok sayıda vatandaş da Ahmet Çalık’ı bu önemli günde yalnız bırakmadı. Karamürsel’in tarihi gününde, mazbata töreninin ardından Çalık ve beraberindeki meclis üyeleri, Karamürsel Alp Anıt Mezarını ziyaret ederek, anıtın manevi atmosferinde dualar etti.

TEZAHÜRATLARLA BELEDİYEYE GİTTİLER

Bu anlamlı ziyaret, yeni dönemin huzur ve birlik içinde geçmesi temennisiyle yapıldı. Edilen duaların ardından, Çalık ve ekibi, Karamürsel Belediye Başkanlığı’na doğru yola çıktı. Kentin sokaklarında ilerlerken, vatandaşların coşkulu tezahüratları eşliğinde, Çalık’ın yeni görevine olan inancı ve heyecanı adeta şehrin havasına yansıdı. Göreve başlama süreci, Karamürsel Belediye Başkanlığı binasında gerçekleşen devir teslim töreniyle resmiyet kazandı. Önceki dönem belediye başkanı İsmail Yıldırım, görevi Çalık’a resmi olarak teslim etti.

Ahmet Calik gorevi devraldiSEVİYELİ SAYGILI BİR SEÇİM SÜRECİ GEÇİRDİK

Devir teslim töreninde konuşan İsmail Yıldırım, “Bugün burada Karamürsel halkının teveccühü ile yeni belediye başkanı olan Ahmet Çalık kardeşime görevi teslim ediyorum. Rabbim yar ve yardımcısı olsun. Biliyor ve inanıyorum ki hayırlı işler yapacaktır. Bu dönem kendisi ile bir yarış içinde olmadık ama kendisinin karşısında olduğumu herkes biliyor. Ama adam bizi yendi. Önemli olan demokrasinin güzelliği. Çok seviyeli saygılı bir seçim geçirdik. Bütün Türkiye’ye örnek olacak bir seçimdi. Karamürsel huzurun başkenti. Ahmet başkanıma görevi teslim ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ELİNDEN GELDİ KADAR HERKESİ MEMNUN ETMEYE ÇALIŞTI

İsmail Yıldırım’dan görevi teslim alan Ahmet Çalık da yaptığı konuşmada, “İsmail başkanımız elinden geldiği kadar herkesi memnun etmeye çalıştı. Belediye başkanlığı zor bir görev. Biz de elimizden geldiği kadar en güzel en iyi katkıları vererek ilçemizi daha sevilen bir yer haline getirmeye çalışacağız. Çok güzel bir mozaik var burada. Herkesi sararak, kucaklayarak ilçemizi hep birlikte yöneteceğiz. Başkanıma bugüne kadar verdiği emekler için teşekkür ediyorum bundan sonraki hayatında da başarılar diliyorum” dedi.