Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İsmetpaşa Stadı’nın kaderi ne olacak?

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın soru önergesini yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uygulama projeleri tamamlandıktan sonra yıkılan İsmetpaşa Stadı’nda millet bahçesi inşaatının başlayacağını duyurdu.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin

UgYur ENCY min 89Yaklaşık 2 sene önce yıkılan Kocaeli İsmetpaşa Stadyumu’nun mevcut alanı bomboş duruyor. Alanda çalışma yapılıp yapılmayacağı, Derince Millet Bahçesi’nin kurulup kurulmayacağı merak konusu. Kamuoyunda merak edilen bu konuyu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan gündeme getirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi veren Tarhan, merak edilenlere cevap aradı.

76 DÖNÜM ARAZİ
Tarhan’ın soru önergesinde şu ifadeler yer aldı: “Kocaeli’nde 1976 yılında 76 dönüm arazi üzerine yapılan İsmetpaşa Stadyumu Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKI) İzmit Alikahya bölgesinde yaptırılan 33 bin kişilik modern stadyumun tamamlanmasının ardından yıkılmıştır. Yerel seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu bölgede Millet Bahçesi yapılacağı dile getirilmiş; ancak bu tarihten sonra herhangi bir çalışma başlatılmamıştır.

CHP KOCAELİ MİLLETVEKİLİ TAHSİN TARHAN
CHPKocaeliMilletvekiliTahsinTarhan kopya min
MERAK EDİLENLERİ SORDU

Buna göre;
1 – Yıkılan İsmetpaşa stadının olduğu bölge de Bakanlığınızın başlatmış olduğu bir çalışma
var mıdır?
2 – Bu bölgenin TOKİ’ye devrine ilişkin bir gelişme var mıdır?
3 – Varsa TOKI buna ilişkin bir ihale süreci başlatmış mıdır?
4 – Başlatmış ise ihale süreci nasıl gelişmiş hangi fırına ihaleyi hangi şartlarda almıştır?”

PROJE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Tahsin Tarhan sorularına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan cevap geldi. Bakanlığın cevabında millet bahçesi inşaatına ne zaman başlanacağı da duyuruldu. Bakanlığın cevabında şu ifadelere yer verildi: “Cumhurbaşkanlığı Makamı tarafından kamuoyunun bilgisine sunulan 100 Günlük İcraat Programları çerçevesinde, daha önce çalışmalarına başlanılmış olan Millet Bahçelerinin 81 ilimizde yaygınlaştırılmasına yönelik koordinasyon Bakanlığımıza verilmiştir. Kocaeli ili, Derince ilçesi, Çınarlı Mahallesi, mülkiyeti TOKI Başkanlığına ait 4968 ada 1 parsel Bakanlığımızca 23.01 .2019 tarihinde imar planları onaylanarak ‘Millet Bahçesi’ olarak düzenlenmiş olup, Söz konusu alanda Toplu Konut Idaresi Başkanlığınca proje çalışmaları başlatılmıştır. Uygulama projelerinin tamamlanmasına müteakip yapım ihalesine çıkılması planlanmaktadır.”

YIKILDIKTAN SONRA
ismetpasaStadiYikildiktanSonra kopya min
YIKILMADAN ÖNCE
ismetpasaStadiYikilmadanOnce kopya min