Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İstanbullu Essa Company Şirketi’nin Körfez’deki maden tesisi iptal!

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunan Essa Company Şirketi Körfez’de maden ocağı kurmak için ÇED süreci başlatmıştı. Firmanın başlattığı ÇED süreci kurum görüşlerinin olumsuz olması nedeniyle iptal edildi.

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunan Essa Company Şirketi Körfez’de maden ocağı

ozel haberİstanbul’un Kadıköy ilçesindeki Kozyatağı Mahallesi’nde faaliyetlerini sürdürmekte olan Essa Company Maden İşletmeleri Şirketi, Körfez’in Elmacık Mahallesi’nde “II-A Grubu Maden (Kalker) Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi” kurmak için 17 Şubat’ta Çevresel Etki Denetim (ÇED) süreci başlatmıştı. Firmanın başlattığı ÇED sürecine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Orman Genel Müdürlüğü olumsuz görüş verdi. Bunun üzerine İstanbullu firmanın 49 milyon 620 bin liralık maden tesisi projesi iptal oldu.

PROJE İPTAL EDİLDİ

Körfez’in Elmacık Mahallesi’ne yapılmak istenen maden tesisi projesinin iptal edilmesine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı ve Çevre ve Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Orman Genel Müdürlüğü’nün (Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü -İzin ve İrtifak Şube Müdürlüğü) olumsuz görüş vermesi nedeniyle söz konusu proje iptal edildi.

800 BİN TON MADEN ÇIKARTILACAKTI

İstanbullu şirketin Körfez’e yapmak istediği proje kapsamında 96 hektarlık orman arazisinin 22 hektarlık bölümünde maden aranacak yılda 800 bin maden çıkarılacaktı. Elmacık Mahallesi’ndeki madenlerin 390 bin tonu kırma eleme tesisine gönderilerek mıcır elde edilecek, 410 bin tonu da tüvanan işlemlerinde kullanılacaktı.

YERLEŞİM YERİNE 2 KİLOMETRE UZAKLIKTA

Yerleşim yeri olan Elmacık Mahallesi’ne 2 kilometre, Körfez’e ise 25 kilometre uzaklıkta olan söz konusu tesiste yılda 12 ay boyunca 25 gün boyunca 16 kişi çalıştırılacaktı. Kadıköy’deki firmanın Körfez’e kurmak istediği maden tesisinin ömrü ise 12 yıl olarak belirlenmişti.