Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşte İzmit Belediyesi’nde toplu sözleşme görüşmesi sonrası açıklama: makas daraldı

İzmit Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ardından Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük açıklama yaptı. Başkan Küçük, “Tekliflerimiz ekonomiye göre oldukça makul teklifler. Makas daraldı. Tekliflerimizin kabul görüleceğine ve sözleşmenin bitirilebileceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

İzmit Belediyesi ile Genel

Nazim Ozgun Erbulan 1İzmit Belediyesi’nde yaklaşık bin 800 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri ocak ayında başlamıştı. DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası tarafından ilk grup için 450 TL, ikinci grup için 460 TL, üçüncü grup için 470 TL, dördüncü grup için 480 TL, beşinci grup için 505 TL ve altı ve yedinci grup için ise 520 ve 570 TL günlük ücret talep ediliyordu. Bu talep yaklaşık yüzde 80’lik bir maaş artışına denk geliyor.

BELEDİYE YÜZDE 50 TEKLİF ETTİ

28 Şubat 2023 tarihinde yapılan dördüncü toplantıda sendika yüzde 80 zam talep ederken belediye yönetimi ise maddelerle oranlayınca yüzde 50 civarı teklif sundu. Toplantıda geçici görev yardımı 150 TL olarak, hastalık yardımı ve diğer sosyal yardımlar da taslaktaki haliyle geçti. Yakacak yardımı ise sosyal yardım olarak belirlenen ek madde ile birleştirilerek aylık 400 TL olarak, günlük yemek parası ise 79 TL olarak belirlendi.

“BUNU İLK DEFA TASLAĞA KOYDUK”

Sendika, teklifi değerlendirmesinin ardından bugün belediye yetkilileriyle tekrar masaya oturdu. Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük geriye 7 madde kaldığını belirtti. Makasın daraldığın söyleyen Küçük, şu açıklamada bulundu; “Genel İş Sendikası Şube Başkanı Vedat Küçük görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Bugün yaptığımız görüşme sonrası yevmiye ve ona bağlı olan maddeler kaldı. 1 Ocak 2023’den 31 Aralık 2023’e kadar 5 yılını dolduran çalışanlara kıdeme teşvik olarak bin TL, 10 yılını dolduranlara bin 500, 15 yılını dolduranlara 2 bin TL, 20 yılını dolduranlara 2 bin 500, 25 yılını dolduranlara ise 3 bin TL ödeneceği kıdem teşvik tazminatı kabul edildi. Bunu ilk defa taslağa koyduk ve kabul edildi.

“TOPLAM 4 MADDE GEÇMİŞ OLDUK”

Ulaşım yardımı kabul edildi zaten devam eden ama sadece uygulamayla ilgili problemleri olan bir maddeydi. Giyim ve koruyucu eşya yardımı ile ilgili olan maddemiz ve hafta tatili ve ücretleri ile ilgili olan maddeler üzerinde anlaşma sağlandı. Bu maddede de cumartesi 1.5, pazar 2 olarak anlaşma sağlandı. Bugün toplam 4 madde geçmiş olduk. Birbirine paralel maddeler var yevmiye konusunda henüz anlaşmadığımız için bizim verdiğimiz teklifi işveren değerlendirecek.

“MAKAS DARALDI”

Çarşamba günü tekrar bir araya geleceğiz. Kalan maddeleri görüşeceğiz. Bizim tekliflerimize yakın bir teklif alırsak kısa sürede sözleşmeyi bitirmek istiyoruz. Teklifimiz şu anda ilk 6 ay için rakamlar verdik, ikinci 6 ay için de iki teklif sunduk. Yevmiyede ortak uzlaşıya varabilirsek işçi arkadaşlarımızın kabul edebileceği bir şekilde anlaşma sağlanacağına inanıyoruz. Tekliflerimiz ekonomiye göre oldukça makul teklifler. Makas daraldı. Tekliflerimizin kabul görüleceğine ve sözleşmenin bitirilebileceğine inanıyoruz.”