Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşte İzmit Belediyesi’nin 1.800 işçi için teklifi

İzmit Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi görüşmesinin dördüncüsü bugün yapıldı. Toplantıda İzmit Belediyesi yönetimi sendikaya teklifini açıkladı.

İzmit Belediyesi ile Genel
Nazim Ozgun Erbulan 1

İzmit Belediyesi’nde yaklaşık bin 800 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri ocak ayında başlamıştı. DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası tarafından ilk grup için 450 TL, ikinci grup için 460 TL, üçüncü grup için 470 TL, dördüncü grup için 480 TL, beşinci grup için 505 TL ve altı ve yedinci grup için ise 520 ve 570 TL günlük ücret talep ediliyordu. Bu talep yaklaşık yüzde 80’lik bir maaş artışına denk geliyor.

“SÜRECİ DAHA DA HIZLANDIRMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

İzmit Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin dördüncüsü bugün İzmit Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. İzmit Belediyesi Başkan Yardımcıları, Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, BEKAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Akın ve yöneticiler katıldı. Toplantı öncesi konuşan Genel İş Sendikası Şube Başkanı Vedat Küçük, “Toplu İş Görüşmelerimize ara verilmesinin nedeni de deprem felaketiydi. Yaşanan depremin ardından kurumlar bölgeye giderek destekte bulundu. Bu anlamda önce İzmit Belediyesi olmak üzere can suyu olan tüm kurum ve kuruluşlarımıza kendim ve sendikam adına teşekkür ediyorum ve şükranlarımı sunuyorum. Bugün kalan maddelerimiz için tekrar işverenimizle masaya oturduk. Bundan sonraki süreci daha da hızlandırmaya çalışacağız. Ekonomik koşulların zorluğunda hayatlarını ve ailelerini geçindirebilecekleri ortak noktada anlaşacağız” ifadelerini kullandı.

“UMUYORUM Kİ GÖRÜŞMELER GÜZEL BİR ŞEKİLDE SONLANACAK”

BEKAŞ Başkanı Ömer Akın ise konuşmasında, “Deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum yaralılarımızın da en kısa sürede iyileşmesi için iyi temennilerde bulunuyorum. Deprem nedeniyle ara verdiğimiz görüşmelerimize bugün devam etmeye başladık. Umuyorum ki görüşmemiz güzel bir şeklide sonlanacak” dedi.

YÜZDE 50 CİVARI TEKLİF

Yapılan açıklamaların ardından toplantı basına kapatıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda 5 idari ve bir ek maddenin geçtiği öğrenildi. Sendika yüzde 80 zam talep ederken belediye yönetimi ise maddelerle oranlayınca yüzde 50 civarı teklif sundu. Toplantıda geçici görev yardımı 150 TL olarak, hastalık yardımı ve diğer sosyal yardımlar da taslaktaki haliyle geçti. Yakacak yardımı ise sosyal yardım olarak belirlenen ek madde ile birleştirilerek aylık 400 TL olarak, günlük yemek parası ise 79 TL olarak belirlendi. Genel İş Sendikası Şube Başkanı Vedat Küçük, yaptığı açıklamada, “Belediye teklifini vermiş oldu. Yüzde 50’lere tekabül ediyor. Bu hafta Perşembe ya da Cuma günü kendi içimizde değerlendirme yapacağız” dedi.