Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşte Kandıra yolunda son durum

Milletvekili Şeker’e Karayolları 1.Bölge

Milletvekili Şeker’e Karayolları 1.Bölge Müdürü Turgay Çolak, bölge müdürlüğü sorumlu müdürleri ve müteahhit firmanın yetkilileri eşlik ederek proje ile ilgili bilgi verdi.

İZMİT- KANDIRA – KAYNARCA YOLU

Karayolları 1.Bölge Müdürü Turgay Çolak ile incelemelerde bulunan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, yapmış olduğu açıklamada; “Kocaeli’miz sanayi kenti olmanın yanında aynı zamanda turizmde de iddialı bir kent konumundadır. Deniz turizminde etkin rol üstlenen Kandıra ilçemizi Kocaeli il merkezine bağlayan bölünmüş yolun yapım çalışması hızlı bir şekilde devam ediyor. Toplam uzunluğu 58,9 km olan İzmit-Kandıra-Kaynarca yolu 2020 yılında ihale edilmişti. İlimizi İzmit-Kandıra yolu ile Karadeniz kıyısındaki turizm, ticaret, endüstriyel tesisler ile limanlara bağlayan projede; 17 adet farklı seviyeli kavşak, 8 adet hemzemin kavşak, 6 adet kavşak köprüsü, 6 adet alt ve üst geçit köprüsü, 1 adet dere köprüsü ve toplam 16 adet 690,3 metre muhtelif kesitlerde sanat yapısı mevcuttur. İzmit-Kandıra yolunda şuana kadar uzunluğu 114 metreyi bulan 3 adet köprünün yapımı tamamlandı, 41 metre uzunluğundaki bir adet köprünün yapımı sürüyor. Ayrıca iki adet köprünün daha yapım planlaması devam etmektedir.” ifadelerine yer verdi.

KAMULAŞTIRMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Şeker, yapmış olduğu açıklamasının devamında ise; “Karayolları 1.Bölge Müdürümüz Turgay Çolak Bey’den almış olduğumuz bilgilere göre Kandıra yolunun 0 ile 36.kilometreleri arasında özel mülkiyete konu olan 1320 adet taşınmaz için 9885 malik ile pazarlık görüşmesi yapılmış. Bu görüşmeler neticesinde 655 taşınmazda 5540 malik ile anlaşma sağlanmış. Anlaşma sağlanamayan 665 taşınmaz için dava süreci devam etmektedir. Bugüne kadar anlaşma sağlanan maliklere toplamda 65 milyon TL ödeme yapılmış.” dedi.

TARİHİ KÖPRÜYÜ KORUMAK İÇİN İLAVE 5 MİLYON TL HARCAMA YAPILDI

 2002-2021 yılları arasında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Kocaeli’ne toplam 7,2 milyar TL yatırımın yapıldığını kaydeden Şeker; “Kandıra-İzmit yolunda şuan Çayırköy ile yolun 19.kilometresi arasında 114 adet iş makinesi ve toplam 363 personel ile hummalı bir şekilde çalışmalar sürüyor. Bu yoğunluk ise yolun 14-19. kilometreleri arası olan cezaevi varyantında artmakta. Bu çalışmalara yerinde inceleme yaparak bizzat şahit olduk. Yapmış olduğumuz incelemeler esnasında Nebihoca kavşağında yer alan tarihi köprüyü aslına uygun olarak korumak adına ilave önlemlerin alındığını gördük. Projede yer almayan bu önlemler için ekstradan 5 milyon TL harcanmış. Tarihine saygı duyup onu korumak için çabalayan tüm ekibe teşekkür ediyorum.” dedi.

 19 KİLOMETRESİ YIL SONUNDA AÇILIYOR

Kandıra-İzmit yolunun ilk 19 kilometresinin yıl sonunda açılacağını söyleyen Şeker, “Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü tarafından yol güzergâhında kalan tüm alt ve üstyapı tesisleri ile ilgili bütün kurumlara uygulama projeleri gönderilmiş durumda. Güzergâh içerisinde bulunan İSU, elektrik, telekom ve doğalgaz hatlarının deplaseleri ilgili kurumlar ile yapılan protokoller doğrultusunda yapılmaktadır. İzmit-Kandıra kesiminin İzmit’ten itibaren ilk 19 kilometresi inşallah yıl sununda trafiğe açılacak. Projeyi sıkı bir şekilde takip eden Karayolları 1. Bölge müdürümüz Turgay Çolak beye, ekibine ve müteahhit firmaya teşekkür ediyorum.”

HIZ KESMEDEN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Kocaeli’de yapımı devam eden ve proje çalışmaları yürütülen diğer karayolları projeleri hakkında da bilgi veren Şeker; “2002 öncesinde sadece 6 ilimiz birbirine bölünmüş yol ağı ile bağlıyken, bugün bırakın iller arasını, artık ilden ilçeye giden yollar da bölünmüş yol olarak yapılıyor. Kocaeli ilimizde karayollarının sorumluluğunda 593 km karayolu mevcut olup bunun 208 km’si otoyoldur. 2003-2021 yılları arasında Kocaeli’mizde karayolları 7.226.715.758 TL yatırım gerçekleştirdi. Hâlihazırda da 8 adet proje devam ediyor. OSB’ler-Gebze-Darıca metro inşaatının ve Gebze TEM Otoyolu Kuzey ve Güney yan yollar ile Tembelova Köprüsü ve Kirazpınar Köprülerinin yapımı devam ediyor. Derince limanından otoyol bağlantı yolunun projesi tamamlandı yapımı 2021  yılı yatırım programına alınacak. Yaklaşık 86 km uzunluğundaki “Yalova-İzmit Otoyolu (Bağlantı Yolları Dahil) Etüt ve Proje yapım ile Kandıra – Kefken yolunun proje yapımı işi devam ediyor.”

TEŞEKKÜR EDİYORUM

   “Yapılacak yatırımlarla Kocaeli ilimizin daha iyi bir konuma gelmesi için desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Adil Karaismailoğlu’na, Karayolları Genel Müdürü Sn. Abdulkadir Uraloğlu nezdinde tüm bölge müdürlüğü ekiplerine ve yüklenici firma yetkililerine teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa zamanda çalışmalar sonuçlandırılıp vatandaşlarımız bu güzergâhta daha güvenli ve konforlu seyahat etmeleri sağlanacaktır.” ifadelerini kullandı.

kandira yolu