Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşte Kocaeli’de geçim sıkıntısının fotoğrafı!

2022’nin sonuna gelirken ekonomik atmosfer vatandaşın yaşamını sürdürmesini daha da zorlaştırıyor. Yüksek enflasyon, temel gıda maddelerinden başlayarak tüm ürünlerin teminini olanaksız kılıyor. Bunun kanıtı daha dün Kocaeli’nin İzmit ilçesinde üç kadın çöp tenekelerinden yiyecek arayışıyla belgelendi. Vatandaşlar, çöplerden yemek toplayacak noktaya geldi.

2022’nin sonuna gelirken ekonomik

Nazim Ozgun Erbulan 1

“HEDEF 2023 LİDER ÜLKE TÜRKİYE”YDİ

Yıllardır 2023 lider ülke hedefiyle meydanlarda propaganda yürüten hükümet, bugün geldiğimiz noktada ekonomik istikrarsızlığın hikayesini yazdı. Orta sınıf yok olurken zenginler ve fakirler grubu oluştu. Yüksek enflasyon nedeniyle her kesim büyük ekonomik sıkıntılar çekiyor. Asgari ücretin netleştirilmeye çalışıldığı bugünlerde Kocaeli’nin İzmit ilçesinde çok acı bir fotoğraf karesi, içinde bulunduğumuz durumu özetler nitelikte karşımıza çıktı.

ÇÖPLERDEN YİYECEK ARADILAR

Kocaeli’de son yıllarda sıkça karşılaşılan tablolardan biri de dün yaşandı. Yanlarında çocuklarının da olduğu görülen üç kadın, İzmit Kemalpaşa Mahallesi Şahabettin Bilgisu Caddesi’nde bulunan eğlence mekanları ve marketlerin olduğu mevkideki bulunan çöp konteynırlarını karıştırırken görüntülendi. Dakikalarca çöpü karıştıran kadınlar, çöpe atılan ekmek, ambalajlı ürünler ve çöp poşetlerine atıkları aldı. 2022’yi bitirirken bu görüntü görenleri çok etkiledi.

İNSAN ONURUNA YAKIŞMIYOR!

Ülkede hala suni siyaset gündemi yaratmaya çalışanlar, sokağın gerçekliğini görmemeye çalışıyor. Kocaeli’nin merkezi İzmit’te, milenyum çağında insanlar karınlarını doyurmak için yanlarında çocuklarıyla birlikte çöp karıştırıyor. İnsan onuruna yakışmayan bu görüntüler, ekonominin en net fotoğrafı. Sıkıntılar bu boyuttayken marketlerde ve pazarlarda temel gıdalara zam gelme

Kocaeli gecim sikintisi