Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İSU foseptik çukurunu taşerona kazdıracak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İSU foseptik çukuru açılması ve kanalizasyon ile içme suyu hattı döşenmesi için ihaleye çıkıyor. İşi taşeron firma yapacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki

Ugur ENC minKocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSU yine asli işlerinden biri için ihaleye çıkıyor. Bugüne kadar arıtma tesislerinin işletilmesinden yağmur ve içme suyu hatlarının döşenmesine kadar pek çok ihaleye çıkan İSU kendi işini yapmak yerine taşeronlara devretmeyi tercih ediyor. Milyonlarca liralık bir bütçeye sahip olan İSU kullanacağı pek çok iş makinesini dahi satın almıyor, kiralıyor.

KÖRFEZ, KANDIRA VE GEBZE’DE

Taşeron ve aracı firmalara yüklü ödemeler yapmak zorunda kalan İSU’nun asli işlerini neden yapmadığı, altyapı çalışmaları için neden sürekli ihaleye çıktığı gizemini korurken yeni bir ihale için düğmeye basıldı. Kandıra, Körfez ve Gebze’de foseptik çukuru açılması ihtiyacı sonrasında İSU, bu çukurların açılması işini de taşerona verme kararı aldı.

FOSEPTİK ÇUKURU, KANALİZASYON VE İÇME SUYU HATTI

Söz konusu 3 ilçede 13 adet 250 kişilik, 1 adet 500 kişilik olmak üzere toplam 14 adet fosseptik, 16 bin 628 metrekare kanalizasyon bağlantı hattı ve 10 bin 600 metrekare idare malı DF boru ile içmesuyu hattı inşa edilecek. Bu işler için 7 Ocak’ta saat 11.00’de İSU Genel Müdürlüğü binasında ihale gerçekleştirilecek.