Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İSU Genel Müdürü’nün oğluna memurluk kıyağı!

CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, İSU Genel Kurulu’nda İSU Genel Müdürü Ali Sağlık’ın oğluna memurluk torpili yapıldığını açıkladı. Sağlık iddiaları kabul etti. Tahir Büyükakın ise “Yazıklar olsun” dedi.

CHP Büyükşehir Belediye Meclisi

İSU Genel Kurulu’nda bugün şoke eden olaylar yaşandı. İSU Genel Kurulu toplantısında faaliyet raporuyla ilgili söz alan CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, İSU’da yapılan kıyakları bir açıkladı. Taşdemir, Ali Sağlık’ın oğlu Oğuz Sağlık’ın, İSU’daki işinden ayrılarak 1 Eylül 2020 tarihinde Kandıra Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü görevine getirildiğini ve istisnai kadrodan memur yapıldığını ardından ise 31 Ekim 2020 tarihinde yatay geçişler memur olarak İSU Genel Müdürlüğüne döndüğünü açıkladı.

ARAŞTIRDIM ÜZÜLDÜM

Engin Taşdemir, konuşmasında şunları söyledi: “Bugün, bu kürsüye çıktığımda İSU’nun 2020 yılındaki yaklaşık 1 katrilyonluk bütçesindeki faaliyetleri anlatmak istiyordum. İnanın 1 hafta boyunca İSU’nun faaliyet raporunu ve kesin hesabını grubumuzdaki arkadaşlarımızla inceledik. Bugün bunları artı ve eksileri ile sizlerle paylaşacaktım ancak öyle bir bilgi aldım ki, hayretler içerisine düştüm. Yanlış yapmamak adına konuyu araştırdım ve evrakları görünce ciddi anlamda üzüldüğümü özellikle belirtmek isterim.

GENEL MÜDÜRÜN OĞLU 2 AYDA MEMUR YAPILDI!

Önceki dönem İSU’da Genel Müdürlük yapan beyefendinin kızı Derince Belediyesinde Özel Kalem Müdürü yapılarak memur olmasının önü açılıyor. Bunu önceden zaten biliyorduk. Ardından önceki dönem İSU Genel Müdür Yardımcısı beyefendinin oğlu Derince Belediyesinde Özel Kalem Müdürü yapılarak memur olmasının önü açılıyor. Bunu da biliyorduk. Bu bir kampanya şeklinde maalesef ki devam etmiş. Şimdi ise Genel Müdür Sayın Ali Sağlık’ın oğlu Oğuz Sağlık, İSU’da çalışırken 15 Ağustos 2020 istifa ediyor. Daha öncesinde Kandıra Belediyesi tarafından 2020 yılı başlarından itibaren İçişleri Bakanlığından izin alınması için gerekli yazılar yazılıyor. Sonra memurluk hakkını kazanmak için Kandıra Belediyesinde 1 Eylül 2020 tarihinde Özel Kalem müdürü olarak işe başlıyor. Burada 2 ay çalışmış olarak gösteriliyor. 31 Ekim 2020 tarihine kadar kalıyor. Fakat 2 ay boyunca işe de gitmemiş. İşe gitmediği halde 2 aylık maaşı da almış. Toplam 13 bin 795 TL ödeniyor.

ADNAN TURAN’A SİTEM

Sayın Adnan Turan Bey (Kandıra Belediye Başkanı) siz böylesi bir talihsizliğe nasıl ortak oldunuz? Ve bu arkadaş tekrar yatay geçişle İSU’ya memur olarak geri dönüyor. Değerli arkadaşlarım, ülkemizde milyonlarca üniversiteli genç işsiz iken ve sırf iş bulamadığı için gençlerimiz intihar ediyorken Sayın Genel Müdür bu durumu nasıl içine sindirebildi? Bu kadar liyakatsizliğin olduğu, bu kadar torpilin olduğu bir yerde faaliyet raporunu konuşsak ne olur, konuşmasak ne olur. Baba Genel müdür, baba İSU Yönetim Kurulu üyesi, oğul aynı kurumda çalışıyor, yetmiyor kadrosu garanti olsun diye memur yapılıyor, yetmiyor aynı oğul İSU’nun Satın Alma ve İhale Biriminde şu an görev yapıyor.

BÜYÜKAKIN GEREĞİNİ YAPAR MI?

Şimdi soruyorum; ey Ak Partili meclis üyeleri, ey Ak Partili Belediye başkanları buna vicdanınız el veriyor mu? Ben bu konuyu tamamen sizlerin vicdanına havale ediyorum. Bu noktadan sonra Sayın Genel Müdürümüz istifa mı eder yoksa Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız (Tahir Büyükakın) gereğini mi yapar, takdir sizlerin ve Kocaeli halkınındır. Temennimiz şudur ki inşallah diğer belediye başkanlarımız bundan sonra bu kampanya ya katılmazlar.” Bakalım bu açıklama sonrası istifa ya da görevden alma gelecek mi? Merakla bekleniyor.

MİLYONLARCA İNSAN YARIŞIYOR

“Milyonlarca insan memur olabilmek için KPSS’yi ve mülakatları geçmek için birbiriyle yarışırken 15 günde, 2 ayda, 3 ayda memurluk nasıl oluyor?” diye soranlar için açıklayalım. Yasal olarak belediye başkanlarının, görev yaptığı dönem boyunca 3 kişiyi özel kalem müdürlüğüne alarak memur kadrosuna geçirme hakkı var. İşte bu hak pek çok başkan tarafından suiistimal ediliyor, ihtiyaç dahilinde değil, nüfuslu kişilerin yakınlarını memur yapmak için yani kıyak amaçlı kullanılıyor.

TAHİR BÜYÜKAKIN: YAZIKLAR OLSUN

İddialar sonrası Tahir Büyükakın, Ali Sağlık’a iddiaları sordu. Ali Sağlık bu iddiaların ardında söz almak istemeyerek “her şey doğrudur” dedi. Tahir Büyükakın ise: “Hukuken baktığınız zaman bir şey yok. Keşke meclis üyesine bundan ne vardır diyebilseydim ama şu an diyemiyorum. Benim tasvip etmeyeceğim bir şey yazıklar olsun” dedi ve salon buz kesti.