Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İSU işçilerini fazla çalıştırmış!

Sayıştay tarafından yayınlanan 2020 yılı denetim raporuna göre bilançolarda hatalar tespit edilirken, işçilerin fazla çalıştırıldığı ayrıca yıllık izinlerini bile kullanamadığı tespit edildi.

Sayıştay tarafından yayınlanan 2020

Sayıştay, Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) ile ilgili 2020 yılı denetim raporunu yayınladı. İSU tarafından işçilerin yıllık izinlerinin düzenli bir şekilde kullandırılmadığı, kurum bünyesinde çalışan 378 işçinin toplam 29 bin 424 gün kullanılmamış yıllık izni bulunduğu, işçilerin 354, 332, 327, 322, 301, 279 gün gibi kullanmadıkları izinlerinin olduğu tespit edildi.  Denetçiler, “Kurumun kullanılmayan yıllık ücretli izinler nedeniyle büyük bir borç yükü altına girmesi engellenmelidir” ifadelerine yer verirken İSU, işçilerin anayasal olan dinlenme ve yıllık ücretli izin haklarının düzenli bir şekilde kullandırılmaya başlanacağını belirtti.

İŞÇİLER FAZLA ÇALIŞTIRILIYOR

Denetçiler tarafından Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresinde görevli bazı işçilere 4857 sayılı İş Kanunu’na aykırı olarak bir yıl içerisinde iki yüz yetmiş saati aşacak şekilde fazla çalışma yaptırıldığı görüldü. İSU ise pandemi nedeniyle bazı işçilerin idari izinli sayılmasının bu duruma yol açtığı, sonraki yıllarda 270 saatin üzerinde fazla çalışma yaptırılmamasına dikkat edileceği bildirdi.