Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İSU kiralık araçlara servet gömecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSU dev bir kiralama ihalesine çıkıyor. 3 yıllığına toplam 343 araç ve iş makinesi kiralanacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı

Ugur ENC minKocaeli genelinde araç satın alımı ve kiralamaları son yılların en çok tartışılan konuları arasında yer aldı. CHP’li İzmit Belediyesi bütün hizmet araçlarını satın almak istedi, Meclis çoğunluğunu elinde bulunduran AKP’liler onay vermedi. Ardından Darıca ve Başiskele belediyeleri bir kısım araçları satın aldı. AKP’liler arasında da araç satın almanın önemi yavaş yavaş anlaşılıyor derken araç kiralama ihalesi haberleri peş peşe gelmeye başladı.

SAYI ŞAŞKINLIK YARATTI

Son ihaleyi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İSU gerçekleştirecek. Kent genelinde su altyapısından sorumlu olan İSU aslında pek çok işi taşeron firmalara yaptırıyor. İlçe yağmursuyu ve kanalizasyon hatları için sürekli ihaleye çıkan, atık su arıtma tesislerini dahi kendi işletmeyen İSU rekor sayıda araç kiralamak için bir ilan yayınladı. İSU’nun ilanında yer alan araç sayısı şaşkınlık yarattı.

MİLYONLAR ÖDENECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSU 13 Ocak’ta kiralama ihalesine çıkıyor. 3 yıllığına toplam 343 araç ve iş makinesi kiralayacak olan İSU’nun ihalesi saat 11.00’de İSU Genel Müdürlüğü İhale Servisi’nde gerçekleştirilecek. Söz konusu ihalede 35 binek araç, 111 hafif ticari araç, 83 kamyonet, 1 minibüs, 51 damperli kamyon, 11 vidanjör, 7 kuka, 43 iş makinesi ve 1 adet çekici kiralanacak. İhale sonrası araçlar 1 Eylül 2021’de teslim edilecek, 31 Ağustos 2024’e kadar kullanılacak. Milyonlarca lirayı bulması beklenen ihale sonrasında bu bedeli ödeyecek olan İSU kullandığı araçları iade edecek.