Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İSU Sapanca’yı unuttu!

Son zamanlarda ülkemizde su kaynaklarının azalması sonrası yaşanması beklenen kuraklık hemen her bölgede endişe yaratıyor.

Son zamanlarda ülkemizde su

Kocaeli’nde de Yuvacık Barajındaki tehlikeli durum nedeniyle İSU’nun en büyük güvencesi Sapanca Gölü gösteriliyor. Sapanca Gölündeki durumda pek iç açıcı değil.Son iki yoğun kar yağışı ve yağmur Sapanca Gölü’nde su seviyesini yeterince etkilemedi. Şu anda Sapanca gölü kıyıdan en az 30 metre çekilmiş durumda bulunuyor. Sapanca Gölü suyu böylesine çekilince kuru hale dönüşen sahilde çeşitli atıklar ortaya çıktı. Göl sahilinin kurulaşması hali bir bakıma sahil temizleme çalışmaları çok büyük fırsat oluşturuyor. Çeşitli çevrelerce İSU ve Kartepe Belediyesi yetkililerine yapılan uyarılara Kartepe Belediyesi ‘Makine Parkının’ yetersizliğini belirtirken İSU’dan bir ses dahi çıkmaması, ilgisizliği pes dedirtiyor.

KANALİZASYON HATTI  4 YILDIR BEKLEMEDE

Dört yıl önce Eşme bölgesinde yaşanan sel felaketi sırasında Bostanlar Burnu Mevkiinde Maden Deresi taşması sonrası bir köprü  ve bir ev yıkılmış, buradan geçen kanalizasyon hattı şebekesi kopmuştu. İşte 4 yıl öncesi yaşanan bu olaydan sonra kopan kanalizasyon şebekesi aynen dururken, şebekede biriken atıklar hemen her gün sabah-akşam İSU’ya ait vidanjörle alınıyor. İSU yetkilileri bu konuda daha önce yaptıkları açıklamada 2021 yılı Mart ayı içinde gerek kanalizasyon şebekesi ve Maden deresinden yaya geçişini sağlayan köprünün yapılacağı belirtilmişti. Mart ayının ortasına gelinmesine karşın herhangi bir hareket hala görünmüyor. Şu anda Sapanca Gölü kıyılarında suyun çekilmesi sonucu ortam, temizleme ve onarım çalışmalarına son derece uygun vaziyette bulunuyor.