Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İSU yasağa rağmen abonelik dağıtmış!

Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre İSU’ya borcu olan kimsenin yeni bir abonelik açtırması mümkün değil. Ancak İSU bu duruma toplam 1.890 abone için istisna yapmış. 658 bin lira toplam borcu bulunan abonelere açılan yeni abonelikler Sayıştay raporlarına da yansıdı.

Tarifeler ve Abone Hizmetleri

ugurTarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre İSU’ya borcu olan kimsenin yeni bir abonelik açtırması mümkün değil. Ancak İSU bu duruma toplam 1.890 abone için istisna yapmış. 658 bin lira toplam borcu bulunan abonelere açılan yeni abonelikler Sayıştay raporlarına da yansıdı. Sayıştay söz konusu durum nedeniyle oluşan olumsuzlukları şu ifadeleri kullandı: “Ancak 2021 yılında yapılan abonelikler incelendiğinde, Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliği’ne uygun düşmeyecek şekilde başka bir aboneliğinden dolayı borcu bulunup ödenmediği veya söz konusu borcu taksitlendirilmediği halde 651 abone için yeni abonelikler tesis edildiği, yeni aboneliklerin tesis edildiği tarihler itibariyle bu abonelere ait toplam borç tutarının 625.542,50 TL olduğu görülmüştür.

TAHSİLATI ZORLAŞTIRACAK

Diğer yandan abonelikten dolayı 1.239 mal sahibinin borcu olduğu ve söz konusu borçlar ödenmediği halde 2021 yılında kiracısı ya da mal sahibi adına yeni abonelik tesis edildiği ve yeni aboneliklerin tesis edildiği tarihler itibariyle mal sahibi olan abonelere ait toplam borç tutarının 332.971,64 TL olduğu tespit edilmiştir. Kurum tarafından düzenlenen ve yürürlüğe konulan Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliği uyarınca yapısal olarak borçlarının tahsilinde zorlanılacağı düşünülen aboneler için konulan hükmün tam olarak uygulanmaması Kurum alacaklarının tahsilini zorlaştıracak ve takibi için hukuki yollara başvurulmasına sebep olabilecektir. Sonuç olarak, mevcut aboneliği bulunan gerçek veya tüzel kişilere yeni abonelik tesis edilmesi aşamasında başka aboneliklerinden doğan borçlarının ödenip ödenmediğinin veya söz konusu borçların taksitlendirilip taksitlendirilmediğinin ve kiracısı veya mal sahibi adına yeni abonelik tesis edilirken mal sahibinin borcunun olup olmadığının sorgulanması ve buna göre işlem tesis edilmesi gerekmektedir.”