Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İsveç’te corona ölüm sayısı -3 olarak açıklandı!

Avrupa’da corona virüsü tedbirlerinin en gevşek uygulandığı ülkelerden biri olan İsveç’te dün günlük ölüm sayısı -3 olarak açıklandı. Yerel kaynaklara konuşan Dalarna Bölgesi Basın Sözcüsü Theresa Granqvist daha önce fazla rakam girildiğini bu sebeple ayarlama yapıldığını söyledi.

Avrupa’da corona virüsü tedbirlerinin

Corona virüsü salgını tüm dünyada etkisini göstermeye devam ediyor. Vatandaşlar yaşadıkları ülkelerin günlük vaka ve vefat sayılarını yakından takip ediyor. Avrupa’da corona virüsü tedbirlerinin en gevşek uygulandığı ülkelerden biri olan İsveç’te dün ilk defa ölüm bildirilmedi. İsveç Halk Sağlığı Kurumu günlük ölüm sayısını -3 olarak bildirdi. Ölü sayısının -3 olarak bildirilmesi şaşkınlık yarattı.

FAZLA VAKALARI GERİ ÇEKTİKLERİ İÇİN…

Günlük ölüm istatistiklerinde eksi ifade kullanılmasının sebebi kısa süre sonra anlaşıldı. Dalarna bölgesi basın sözcüsü Theresa Granqvist, Dalarna kentinin corona virüsü rakamlarında bir ayarlama yaptığını söyledi. Dalarna’da daha önce fazla ölüm vakası bildirildiğini ifade eden Granqvist, bu sebeple 3 ölüm kaydını geri çektiklerini, söz konusu düzeltmenin hiç ölüm yaşanmayan bir güne denk gelmesi nedeniyle -3 sayısının ortaya çıktığını duyurdu.

TOPLAM VAKA SAYISI 82 BİN 323

Son bir günde ülke genelinde 356 yeni vaka bildirildi. Bu vakalarla birlikte ülke genelinde toplam vaka sayısı 82 bin 323’e ulaştı. Halk Sağlığı Kurumu internet sitesinde güncellenen bilgilere göre, şuana kadar covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 5 bin 763 olarak kayıtlara geçti. Hala hastanelerde 2 bin 527 kişinin covid-19 nedeniyle tedavi edildiği açıklanırken, 36 hastanın solunum cihazına bağlı ve entübe durumunda olduğu belirtildi. İsveç’in nüfusu yalnızca 10 milyon 230 bin.