Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Parti Grubu’ndan İzmit’teki camiye şartlı destek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kısa bir süre önce gündeme gelen İzmit sahiline inşa etmek istediği cami bugünkü meclis toplantısında gündeme geldi. Toplantıda İYİ Parti Grubu konula ilgili şartlı destek vereceğini açıkladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kısa

Uğur EnçKocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kısa bir süre önce gündeme gelen İzmit sahiline inşa etmek istediği cami bugünkü meclis toplantısında gündeme geldi. Toplantıda İYİ Parti Grubu konula ilgili şartlı destek vereceğini açıkladı. İYİ Parti Grubu’nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Basından takip ettiğimiz ve Meclis Gündemi’nin 30. Maddesinden öğrendiğimiz kadarıyla, kentimizin bir çok yerinden görülebilecek ve sembol niteliğinde olacak bir cami yapılması planlanmaktadır. İyi Parti olarak, bu fikri desteklediğimizi, ancak yer seçiminde büyük bir yanlışlık yapıldığını belirtiyoruz.

İKİ YENİ ALTERNATİF ALAN

1999 yılında büyük acılar yaşamış, deprem riski altında yer alan bir kent için, dolgu üzerine inşaat yapılmasının yanlış olduğu, bir yandan Marmara Denizi’ni kurtarmaya çalışırken, denizimize bir darbe daha vurmanın büyük bir çevre felaketine yol açacağı, gerçekten kentimizi sembolize edecek bir yapıt olması isteniyorsa, bu konunun kent kamuoyunun görüşü alınarak yapılmasının daha doğru olacağı gerekçeleriyle; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait 55 dönümlük eski itfaiye alanı ve İnterteks alanı gibi iki yeni yer alternatifi sunar, böylesine önemli bir projenin oldubittiye getirilmesinin büyük bir yanlış olacağının altını çizer, konunun tekrar görüşülüp olgunlaştırılmasını temin etmek amacıyla, komisyona iade edilmesini arz ederiz.”