Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Partili isim Cedit’i bakın nasıl anlattı?

İzmit Belediye Meclis Üyesi Yaşar Kardeş, mağdurlarından biri oldu. Kardeş, Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’yle ilgili gündeme bomba gibi düşen açıklamalarda bulundu

İzmit Belediye Meclis Üyesi

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm mağdurlarının isyanı son günlerde siyasilerin bir numaralı gündeme. Siyasete malzeme yapılmaya çalışılan Ceditliler, sorunlarının bir an önce çözülmesini bekliyor. Mağdurlardan biri de İzmit Belediye Meclis Üyesi, İYİ Partili Yaşar Kardeş, bu ayki İzmit Belediyesi meclis oturumunda yaşadıklarını anlattı.

BİZE SORMADAN RİSKLİ ALAN İLAN ETTİLER
Kardeş, özetle şunları söyledi: “Ben Cedit Mahallesi’nde oturuyorum. Proje başlayacağı zaman biz karşı çıkanların arasındaydık. Öncelikle bize sormadan riskli alan ilan ettiler. Riskli alan ilan edilince itiraz etme şansımızda kalmadı. O dönem Nevzat Bey geldiğinde kendisine ‘Burayı 10 dönümlük adalara çevirin, vatandaşta müttehitlerle kendisi anlaşıp kendisi yapsın’ dedim. Fakat kabul görmeyen böyle bir yol çizdiler. Bu yolunda bizi getirdiği durum bu. 

BU SÖZÜ BİZE NEVZAT BEY VERDİ
Biz geçtiğimiz bahar ayında proje başlayacak, mahalle yıkılacak diye bekliyorduk. Ben evimi taşıdım mahalleden. Bu sözü bize Nevzat Bey verdi. Ama Nevzat Bey’in yapmış olduğu bütçede bu projeyle ilgili 1 kuruş bile yok. Nevzat Bey yapmış olduğu kamulaştırmaların parasını ödememiş ki şimdi bizden ödememizi bekliyor. Dolayısıyla İzmit Belediyesi mevcut haliyle 2020 bütçesiyle de bunun altından kalkacak gibi gözükmüyor. Nevzat Bey demiş ki Vadi İzmit’ten gelen parayı Cedit’e aktaracağım. Fatma Hanım da aynı şeyi söylüyor. 

KENDİ EVLERİMİZDE OTURAMIYORUZ
Neticede bu proje hepimizi ilgilendiriyor. Biz kendi evlerimizde oturamıyoruz. Mahallede oturanlar huzursuzluk içerisinde. Bu mesele içinden çıkılamaz bir durum gibi gözükse de Fatma Hanım’da Vadi İzmit’in satılmasıyla birlikte bu sorunu çözeceğini söylüyor. Ben buradan şunu söylüyorum. Fatma Hanım inanın Cedit Mahallesi’nin haklarını da Büyükşehir Belediyesi’ne yedirmeyecek kadar akıllı bir kadındır.”

BEN İNANDIM VEDAT YOLDAŞ İNANMADI
Kendisi gibi Cedit Mahallesi’nde hak sahibi olan AKP’li meclis üyesi Vedat Yoldaş’a da sataşan Kardeş, “Vedat Yoldaş ile aynı bölgede oturuyoruz. Kendisi imza atmadığını söyledi. Çünkü Nevzat Bey’in bu projeyi yapamayacağını bildiği için imza atmadı. Ben Nevzat Doğan’a inandım ama Vedat Yoldaş ona inanmadı. Bizi ateşe attılar, ben imzaladım.  Fatma Hanım bu projeyi Büyükşehir’e verirse ‘ben ne olurum’ diye düşünecek bir kadın değil. Taşın altına elini sokar vatandaşın sorunun çözülmesi için her şeyi yapar. Bu projede Cedit halkını mağdur olarak görüyorum. Ben de bir Ceditli olarak mağdurum. Dolayısıyla hep beraber bir araya gelip bu Cedit sorununu çözeceğiz” dedi.