Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İZAYDAŞ vatandaşı kazıklıyor mu?

CHP Grubu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İZAYDAŞ’ın 100 TL’ye topladığı yerleri 170 TL’den sattığını iddia etti.

CHP Grubu, Kocaeli Büyükşehir

Sebahattin AydınKocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 yılı ilk meclis toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde Tahir Büyükakın başkanlığında gerçekleştiriliyor. CHP grubu adına önerge veren Engin Taşdemir, İZAYDAŞ kamulaştırmalarındaki fiyat artışını sordu. Taşdemir şöyle konuştu: “İZAYDAŞ tarafından yapılan Kamulaştırmalar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İZAYDAŞ A.Ş tarafından, fabrikanın koruma bandı içerisinde vatandaşlara alt arsaları, vatandaş sulh ile anlaşmayı kabul eder ise 1 metrekaresini 100-TL’den kamulaştırmaktadır.

KİM ZARARA UĞRUYOR?

Yine aynı İZAYDAŞ, ayni sermaye artırımı yapmak için vatandaştan topladığı arsalara bedel tespiti yaptırmış. 2018 yılı 9578 sayılı Ticaret Sicil Gazetesinde mahkeme kararı ile yapılan tutar yaklaşık 1 metrekaresi 170-TL Sonuç olarak İZAYDAŞ vatandaştan 100-TL ye topladığı yeri Sermaye artırımı olarak kullandığında 170-TL olarak göstermiş. Böylesi ilginç bir durum, vatandaşın arsalarını ucuza alıp bu şekilde pahalı göstermek kurumu zarara uğratmak mıdır? yoksa vatandaşı zarara uğratmak mıdır?”

BÜYÜKAKIN: “SİZİN ÖDEMEDİKLERİNİZİ ÖDÜYORUZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Zamanında sizin ödemediğiniz paraları biz ödüyoruz. Sizin gibi hiç ödememezlik yapmadık. Bütçe imkanları doğrultusunda alıyorum. Karayolları 170 liradan kamulaştırdı. Bugünkü değeri esas alındı” ifadelerini kullandı.