Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İZAYDAŞ’ta büyük skandal! Bertaraf edilecek malzemeleri karton kutuda kargoyla alıyorlar!

Kocaeli Haber – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZAYDAŞ’ta büyük bir skandal yaşandığı ortaya çıktı. İZAYDAŞ, bertaraf edilecek tehlikeli atıkları firmalardan kargo ile kabul ediyor. Sıradan bir kargo gibi kargolanan atıklar çoğu zaman yolda dökülüyor, paketler yırtılıyor. Bu malzemelerin neden bu şekilde korunmasız kargolanmasına izin veriliyor merak konusu.

Kocaeli Haber - Kocaeli
ugur

Kocaeli’nin en önemli tesislerinden biri İZAYDAŞ. Türkiye’nin önemli atık tesislerinden olan firma pek çok tehlikeli atığı da bertaraf ediyor ya da yönetmeliğe uygun şekilde kaba depolama yapıyor. Firmanın sitesinde yer alan bilgilere göre; yasal gereklilikleri ödün vermeden yerine getirerek, ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 10002, ISO 17025, ISO 17043, ISO 50001 ve ISO 27001 standartlarına uygunluk belgeleri ile hizmet veriliyor. Ancak anlaşılan o ki bu standartlar atıklar firmanın kapısından girdikten sonra başlıyor.

ATIKLAR KARGOYLA GELİYOR

Patlayıcı maddeler, radyoaktif maddeler, fışkı ve kadavra ile atık pilleri de kabul eden firmada büyük bir skandal yaşandığı ortaya çıktı. Firmaya giren her ürünün radyasyon taramasından geçtiğini belirten İZAYDAŞ’ta ürünlerin uygun olmayan şartlarda firmaya ulaştırıldığı, yıllardır bu durumla ilgili herhangi bir işlem yapılmadığı ortaya çıktı. Bağımsız Kocaeli’nin elde ettiği bilgilere göre; İZAYDAŞ, bertaraf edilecek tehlikeli atıkları firmalardan kargo ile kabul ediyor. Sıradan bir kargo gibi kargolanan atıklar çoğu zaman yolda dökülüyor, paketler yırtılıyor.

KUTU PARÇALANDI, ATIKLAR ORTAYA SAÇILDI

Çeşitli kargo firmalarından İZAYDAŞ’a iletilen bertaraf edilecek olan atık malzemeler hem büyük bir çevre kirliliği riski taşıyor hem de kargo firmalarında çalışanların hayatlarını tehlikeye atıyor. Kargo firmalarının bütün ürünleri aynı servis araçları ile taşıması nedeniyle sıradan bir vatandaş da bertaraf edilecek tehlikeli atıklara maruz kalma riski taşıyor. Aşağıdaki fotoğraflar bu hafta gerçekleştirilen bir kargo sevkiyatında çekildi. Karton kutuların yırtıldığı, bertaraf edilecek tehlikeli atıkların araç içerisine saçıldığı görüldü.