Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İZAYDAŞ’tan Kocaelispor’a 3 milyonluk yardım da Sayıştay raporunda!

İZAYDAŞ’ın Kocaelispor’a 3 milyon TL’lik yardımı Sayıştay raporuna takıldı. Sayıştay raporunda “Her ne kadar spor kulübü ile reklam sözleşmesi kapsamında söz konusu tutar ödenmişse de yapılan ödemenin spor kulübüne yapılan yardım niteliğini değiştirmediği anlaşılmıştır” ifadelerine yer verdi.

İZAYDAŞ’ın Kocaelispor’a 3 milyon

Özgun imzaİzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma Değerlendirme A.Ş. (İZAYDAŞ) ile ilgili Sayıştay 2021 yılı denetim raporunu yayınladı. Yayınlanan raporda İZAYDAŞ’ın Kocaelispor’a 3 milyon TL+KDV nakdi yardımda bulunması raporda yer alırken Sayıştay, “Her ne kadar spor kulübü ile reklam sözleşmesi kapsamında söz konusu tutar ödenmişse de yapılan ödemenin spor kulübüne yapılan yardım niteliğini değiştirmediği anlaşılmıştır. Zira spor kulübüne ödenen tutarın Şirketin 2021 yılı içerisinde yapmış olduğu diğer 12 sponsorluk ve reklam harcamalarının yaklaşık altı katı olduğu, Şirketin kısa vadeli borçlarının 13 milyon 809 bin 600 TL 29 kuruş olduğu, ödenen tutarın Şirketin toplam kısa vadeli borçlarının yaklaşık yüzde 22’sine tekabül ettiği, şirketin bir önceki yıl (2020) gelir tablosunda dönem net karının 1 milyon 895 bin 137 TL 22 kuruş olduğu, spor kulübü ile reklam sözleşmesi yapıldığı yılda (2021) ise dönem net karının 1 milyon 320 bin 993 TL 43 kuruş olduğu görülmüştür. Dolayısıyla dönem net karının dikkate alınması halinde spor kulübüne ödenen tutarın Şirketin faaliyet konusu itibariyle şirkete katkı sağlamadığı da açıktır” ifadelerine yer verdi.

“İZAHA MUHTAÇ BİR DURUM”

İZAYDAŞ, ödemelerin Türk Ticaret Kanunu ve Vergi Usul Kanuna uygun olarak sosyal sorumluluk kapsamında yapıldığı belirtirken Sayıştay ise, “Şirket cevabına katılmak mümkün değildir. Zira spor kulübü ile şirket arasında akdedilmiş bir reklam sözleşmesi varken ne tür sosyal sorumluluk kapsamında böyle bir sözleşme yapıldığının izaha muhtaç bir durum olduğu da açıktır. Söz konusu hususlar birlikte değerlendirildiğinde, spor kulübü derneklerine yapılan nakdi yardımların gerek mevzuata ve gerekse şirketin mali durumuna uygun olmadığı aşikardır” dedi.