Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İZGAZ “İlk faturamız devletimiz tarafından karşılanacak” dedi tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filyos Gaz İşleme Tesisi Karadeniz Doğalgazı’nın Devreye Alma Töreni’nde doğalgazın bir ay boyunca ücretsiz olacağını duyurmasının ardından İZGAZ, abonelerine mesaj gönderdi. Mesajda sayaç uyarısında da bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filyos Gaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filyos Gaz İşleme Tesisi Karadeniz Doğalgazı’nın Devreye Alma Töreni’nde doğalgaz ile ilgili müjdeyi duyurdu. Erdoğan doğalgaz ile ilgili şu ifadeleri kullandı; “Şimdi sizlerle ülkemizin her bir hanesindeki doğalgaz faturasını düşürecek iki müjdeyi paylaşmak istiyorum. Birinci müjdemizi açıklıyorum: Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğalgazı 1 yıl süreyle ücretsiz veriyoruz. 

“ÜCRETSİZ FATURA DÖNEMİ 19 MAYIS OLACAK”

19 Nisan’da kesilen faturadan sonra, ücretsiz fatura dönemi 19 Mayıs olacak. Aylık 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su için doğalgazın bedeli 1 yıl boyunca faturalardan düşülecektir. Bu aynı zamanda önümüzün yaz olduğunu dikkate alırsak pekçok hanenin neredeyse hiç doğalgaz faturası ödemeyeceği anlamına geliyor. Emeklisinden öğrencisine ücretsiz doğalgaz kullanımının önemli katkı yapacağına inanıyorum. Seçimlerden sonraki dönemde bunun benim vatandaşıma yansıması çok daha farklı olumlu şekilde tecelli edecektir. Aylık mutfak, sıcak su tüketimini karşılayacak bedava doğalgazınız hayırlı olsun.”

SAYAÇ UYARISI

Söz konusu kararın ardından İzmit Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İZGAZ) bugün abonelerine ücretsiz doğalgaz ile ilgili mesaj gönderdi. İZGAZ tarafından gönderilen mesajda, “Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği Karadeniz Gazı’nın devreye alınmasından dolayı 31 Mayıs 2023 tarihine kadar oluşturulacak ilk faturanız devletimiz tarafından karşılanacaktır. Bu kapsamda 3 Mayıs 2023 tarihi itibariyle fatura oluşturma işlemleri başlayacağından sayacınızın ulaşılabilir olması önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.

IZGAZ