Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi 30 yevmiye kesme cezası vermişti! Arda Başaran davayı kazandı

Arda Başaran, İzmit Belediyesi tarafından kendisine verilen 30 yevmiye kesimi cezasına karşı açtığı davayı kazandı. Başaran, haklarını geri isteyeceğini açıkladı.

Arda Başaran, İzmit Belediyesi

İzmit Belediyesi çalışanlarından, CHP İzmit İlçe eski Sekreteri Arda Başaran, özellikle hakem kararları çok konuşulan Fenerbahçe- Trabzonspor maçı sonrası çok sert bir paylaşımda bulunmuştu. Özgür kocaeli Gazetesi’nde yer alan habere göre; Başaran’ın “Bu ülke siyasetten, ekonomiden, inşaattan, spordan Trabzon’u temizlemediği sürece daha çok dibe batmaya mahkum kalacaktır” paylaşımı kentimizde yaşayan Trabzonluların tepkisini çekmiş, Kocaeli Trabzonlular Derneği de Başaran’a tepki gösteren bir açıklama yayınlamıştı.

1 AY CEZA KESTİLER

Paylaşımı sebebiyle tüm Trabzon camiasından özür dileyen ve paylaşımını kaldıran Arda Başaran’a İzmit Belediyesi Disiplin Kurulu tarafından 30 yevmiye maaş cezası kesilmişti. En az Başaran’ın paylaşımı kadar bu karar da ses getirmiş ve CHP’nin mahalle temsilcileri de Arda Başaran’a destek mesajı yayınlamıştı.

MAHKEMEYİ KAZANDI

Yaşanan olayların ardından Başaran konuyu mahkemeye taşımaya karar verdi. 25 Mart 2022 tarihinde de Arda Başaran’ın kendisine kesilen yevmiye cezasıyla ilgili duruşması görüldü. Kocaeli 6. İş Mahkemesinde görülen dava tek celsede sonuçlandı, Mahkeme Başaran’ı haklı buldu. İzmit Belediyesinin vermiş olduğu disiplin cezasının iptaline karar verildi.

HAKLARIMI İSTEYECEĞİM

Gerekçeli karar eline ulaşan Arda Başaran, Özgür Kocaeli GAzetesi’ne  yaptığı açıklamada, “O gün de söylemiştim. Hakkımızı mahkemede aramaya karar vermiştim. Mahkemeyi kazandık. Şimdi gerekli prosedürü işleterek haklarımı geri isteyeceğim” dedi.