Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi araç kiralama ihalesi açtı!

Araç satın alım konusunda tartışmaların sıkça yaşandığı İzmit Belediyesi araç kiralama ihalesi açtı. 67 adet araç kiralayacak.

Araç satın alım konusunda

Uğur ENÇ min 4Kocaeli’nin İzmit ilçesinde CHP’li İzmit Belediyesi araç kiralama konusunda sıkça tartışmalara konu oldu. Belediyede kiralık araç istemeyen CHP’li yeni yönetim ve başkan Fatma Kaplan Hürriyet 31 Mart seçimlerinin hemen ardından araç satın alınması için AKP ve MHP’nin çoğunlukta olduğu İzmit Belediye Meclisi’nden kredi kullanımıyla ilgili yetki istedi. Cumhur İttifakı grubu araç satın alınmasına onay verdi ancak kredi kullanılmasını reddetti. Belediye yönetimi bu sebeple 6 aylığına çöp kamyonları dahil pek çok aracı kiraladı.

ÖNCE HAYIR, SONRA KISMİ EVET

Kentin acil temizlik ihtiyacı için 6 aylık yapılan kiralama sonrasında Cumhur İttifakı fikrini değiştirdi ve belirli sayıda aracın satın alınması için kredi onayı verdi. İzmit Belediyesi toplam 199 adet araç satın almak istiyordu. Sadece 27 milyonluk kredi onayı verildi. İzmit Belediyesi de bu para ile çeşitli sayıda iş makinesi ve çöp kamyonu satın aldı. Ancak hizmet araçları için satın alım yapmaya para yetmedi. Belediye bu sebeple hizmetlerin aksamadan devam etmesi için kalan yaklaşık 25 milyonluk aracı kiralamaya başladı.

AÇIK İHALE YAPILACAK

İzmit Belediyesi araç kiralama işi için bu sebeple dönem dönem ihaleye çıkıyor. Satın alamadığı araçları kiralamak zorunda kalan belediye 67 adet sürücüsüz hizmet aracı kiralayacak. 24 ay süreyle kiralanacak olan araçların büyük bir bölümü pick up tipi küçük kamyonetlerden oluşacak. Kiralanacak olan araçlar 30 Eylül 2022 yılına kadar İzmit’te hizmet verecek. İzmit Belediyesi araç kiralama ihalesi 19 Ağustos Çarşamba günü saat 10.00’da İzmit kent merkezinde yer alan belediye hizmet binasında gerçekleştirilecek. İhale açık teklif usulü ile yapılacak. © Uğur ENÇ