Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi araç satın almak için yetki isteyecek!

İzmit Belediyesi 27 milyon liraya araç aldıktan sonra önümüzdeki günlerde 28 milyon liralık araç satın almak için yeniden meclisten yetki isteyecek.

İzmit Belediyesi 27 milyon

İzmit Belediyesi’nde araç satın alımı bir süre önce gündem olmuştu. AKP-MHP Grubu ilk başta hayır dediği araç satın alımı için kredi kullanım yetkisine bir süre sonra istenen 55 milyon lira yerine 27 milyon liralık bir yetki için izin vermişti. 27 milyon liraya 68 adet iş makinesi ve temizlik aracı satın alındı. İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Ünal Özmural kalan 28 milyonluk yetkiyi yeniden meclis gündemine taşıyacaklarını söyledi.

İLLER BANKASI MAALESEF…

Mecliste kısa bir konuşma yapan Özmural şu ifadeleri kullandı: “Biz göreve geldiğimizde bazı tasarruf tedbirleriyle ilgili çalışma yapacağımızı dile getirmişti. En büyük harcama araç giderleri idi. Bu araçların satın almasının daha tasarruflu olduğunu tespit ettik. Sizden 55 milyonluk bir destek talep ettik. 27 milyon olarak gerçekleşti. İller Bankası’na başvurumuzu yaptık. Fakat bu süreç zarfında maalesef 10 milyon kadar İller Bankası’ndan aldık. 17 milyon lira da özel bankadan kredi çekmek zorunda kaldık. Toplam 27 milyonluk kredi ile 68 araç satın alımı yaptık. 1 Temmuz itibariyle araçlarımız teslim edildi.

HER AY 800 BİN LİRA KÂR

Bu süreçte rakamlara baktığımız zaman aylık ortalama 2 milyon 500 bin lira gibi bir kiralama bedelimiz vardı. Şu anda krediler dahil 1 milyon gibi bir ödememiz var. 600 bin liraya yakın da bir yakıt giderimiz olacak. Kiralık araçların yakıtını firma ödüyordu. Şu anda yakıt dahil 1 milyon 600 bin TL’lik bir ödemimiz var. Bu aydan itibaren 800 bin liralık bir tasarruf yapmaya başladık. 26 ay sonra ödemeye tamamlamış olacağız. Yaklaşık 8 yıl ömrü var bu araçların. Bu belediyemizi önemli ölçüde rahatlatacak bir konu. Geri kalan araçlarla ilgili 55 milyon ödeme olmadığı için ihale ile kiralamak durumundayız.

ARAÇLAR TAKİP EDİLECEK

Bir daha mecliste hepimiz burada olduğumuz sürece ikinci bir yetki isteyeceğiz sizden. İkinci bir satın alım yapmak istiyoruz. Genel dağılımda 2019 yılı itibariyle belediyemizde yüzde 33 sahip olduğumuz araç var iken bu rakam yüzde 53’e çıkmış durumda. Bu süreçten sonra tüm araçların yakıt ve kilometre gibi harcamaları kayıt altına alındı. Altyapı oluşturuldu. 2021 ocak ayından itibaren yakıt alımı için taşıt tanıma sistemine geçeceğiz. İhalemizi de bu şekilde yapacağız.

YAŞADIĞIMIZ KEŞKELER VAR

Daha evvel yaşadığımız keşkeler var. Bu keşkeler bizi üzüyor. Keşke 55 milyonluk yetkiyi alabilseydik. Keşke bütün araçlarımızı satın alabilseydik. Keşke İller Bankası’ndan 27 milyonluk kredinin tamamını alabilseydik. İller Bankası diğer belediyelere gösterdiği iyi niyeti bize göstermedi. Biz araçları ihale ile almadık. Kendimiz ihaleye çıkmadık. Devlet Malzeme Ofisi’nden satın aldık. Yüzde 7’lik bir komisyon ödedik. İhale şaibelerini ortadan kaldırmak adına aldığımız bankanın bir kısmını komisyon olarak Devlet Malzeme Ofisi’ne verdik. Bu vesile ile sizlere 27 milyon liralık yetki için teşekkür ediyorum. Biz belediyenin 10 yıllık geleceğine imza attık. Hepinizi alkışlıyorum. Umarım bundan sonraki süreçte yine bu kent için daha iyilerini yapmak için beraber hareket ederiz.”