Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi: “Büyükşehir’i arayın”… Vakıf İş Hanı için böyle tartıştılar

İzmit Fethiye Caddesi ve İstiklal Caddesi’ndeki Vakıf İş Hanı için şirket, kamyonları sokmak isterken iş hanı önünde tartışma yaşandı.

İzmit Fethiye Caddesi ve

Nazim Ozgun Erbulan 1İzmit Fethiye Caddesi ile İstiklal Caddesi’nin kesiştiği noktada yer alan Vakıf İş Hanı için esnaflar birleşmiş, girdikleri ihaleyi de kazanmıştı. Esnafların oluşturduğu İzmit Birlik Limited Şirketi tarafından yeniden yapılacak iş merkezi mayıs ayında yıkılırken yapımına bir türlü başlanmadı. Şirket, güzergah için hem İzmit hem de Büyükşehir Belediyesi’ne başvururken İzmit Belediyesi Cumhuriyet Bulvarı’ndan girişe izin verdiğini belirtti. Büyükşehir ise 4 ana alter olduğunu, Cumhuriyet Bulvarı’ndan girişe izin vermeyeceklerini bildirdi.

ÜÇ GİRİŞ DE KAPATILDI

İzmit Birlik Limited Şirketi konuyla ilgili Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’a ziyarette bulundu. Ziyaretin ardından hem UKOME hem de Emniyet’ten İnönü Caddesi’nden Fethiye Caddesi’ne giriş için izin alınırken bugün akşam saatlerinde iki kamyon 10’ar ton malzeme ile caddeye girecekti ancak İzmit Belediyesi, hem Fethiye’ye İnönü Caddesi’nden girişi hem Acısu mevkiinden girişi hem de İstiklal Caddesi’nden girişi malzemelerle kapattı.  İzmit Birlik Limited Şirketi kapanan yolların ardından araçlarını sokamadığı için erteleme kararı aldı. Konu emniyete bildirilirken söz konusu olay hakkında tutanak tutulacağı öğrenildi. İzmit Belediyesi yetkilileri sadece Cumhuriyet Bulvarı’ndan (Yapı Kredi Bankası mevkii) girişe izin veriyor.

“BÜYÜKŞEHİR BİZE GÜZERGAH VERMİYOR”

İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürü Burak Güreşen, İzmit Belediyesi Basın Sözcüsü Cem Şakoğlu, İKM Başkanı Murat Öztürk ve İzmit Birlik Limited Şirketi Ortağı Ali Osman Aykan Vakıf İş Hanı önünde bir araya geldi. İzmit Birlik Limited Şirketi Ortağı Ali Osman Aykan “Bugün 17.00 itibariyle İzmit Belediyesi’nin Fethiye Caddesi ve İstiklal Caddesi’nde kullanılmayan kırmızı taşları Fethiye Caddesi’nin üst başına dört palet olarak getirilmiştir. Bir tane kepçe İstiklal Caddesi’nin girişine park edilmiş durumdadır. Şu an paletler Kocaeli Taksi’nin bulunduğu yerden yol tamamıyla kapatılmıştır. Emniyetten aldığımız izinler burada.  İzmit Belediyesi Cumhuriyet Bulvarı’ndan geçirebilirsiniz diye belirtti fakat Büyükşehir aşağıdan yol olmadığı, araç trafiği olmadığı için bize güzergah vermiyor” dedi.

“İNŞAATIMIZA ULAŞMAMIZ ENGELLENDİ”

Aykan emniyete haber vereceklerini belirterek, “Daha önce basın toplantısında Burak Güreşen’in beyan ettiği beton dökümünde ‘4 veya 5 metreküp beton getirdik’ diye beyan etmişti. 5 metreküp beton 12 buçuk ton ağırlık yapar. Biz bu gece 10 ton, 10 ton olmak üzere belediyemizin kendi getirdiği araçların ağırlığının altında araçlarımızı yükledik ve emniyetten izin aldık. Belediyenin haberi olmasının ardından barikatlarla bizim inşaatımıza ulaşmamız engellenmiş durumda. Emniyete haber vereceğiz. Tutanaklar tutmasını sağlayacağız. Biz inşaatımıza şu anda başlayamıyoruz. İki aydır İzmit ve Büyükşehir ile bu konuları görüşüyoruz. Büyükşehir, ‘alternatif yollarınız olduğu için yol vermeyeceğiz’, İzmit Belediyesi ‘en kısa mesafe aşağısı olduğu için başka yerden izin vermeyeceğiz’ diyor” ifadelerini kullandı.

“BU İŞTE SİYASET DÖNÜYOR MU?”

İzmit Belediyesi Basın Sözcüsü Cem Şakoğlu’nun ‘Gökmen Bey yolumuz bozulur diyor mu?’ sorusuna cevap veren Aykan, “Böyle bir beyanları yok” dedi. Sözlerini sürdüren Aykan, “Yerdeki parke taşlarının döşeme işlemleri tamamen bitmiş, sadece dükkan önlerinin basamaklarının işlemleri var. Onun dışında giriş-çıkışımızı engelleyecek bir durum söz konusu değil. Biz İzmit Belediyesi’nin yaptığı bu işe zeval vermemek için malzemelerimizi ekstra nakliye ödeyerek 10 tona indirdik. Biz bu inşaattan nereden başlayabileceğiz, nasıl başlayabileceğiz bizim derdimiz bu. Biz Vakıf İş Hanı’nı yapmanın derdindeyiz” dedi. Şakoğlu, “Bu işte siyaset dönüyor mu dönmüyor mu?” sorusuna cevap veren Aykan, “Ben apolitik bir insan ve esnaf olarak bu soruya cevap vermeyeceğim” dedi.

“CEREMESİNİ İZMİT BELEDİYESİ Mİ ÇEKSİN?”

Cem Aksesuar işletmecisi “Zamanında yapmadınız. Belediyenin yaptığı işe izin vermediniz” diyerek tepki gösterdi. Aykan ise, “Burası vakıfların binası. Gece 11’de getireceğim malzemeden size ceremesi nedir?” dedi. İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Emirşah Torun’a Aykan’ın “Bu akşam demirleri getirebilecek miyiz” sorusuna Torun, “O güzergah talebiyle bize geldiğinizde ben size Cumhuriyet Bulvarı’ndan girişi önerdiğimde ‘evet burası bizim için de uygundur dediniz mi? Vermediği iznin ceremesini İzmit Belediyesi neden çeksin?” diye sordu.

“BEN CİDDİ ZARARA UĞRAMIŞIM”

Fethiye Caddesi ve Yan Yolları Düzenleme Projesi için yüklenici firma yetkilisi, “Yüklenici firma olarak hiç konuşmadım. Ben  geçici, kesin kabulümü yapmamışım. Ben zaten bu projede ciddi mağduriyet yaşamışım, ciddi zarara uğramışım. Burada oluşabilecek en ufak bir şey bile bana yazar. Ha İzmit hem Büyükşehir beni ilgilendirmiyor. Ben işimi bitireyim, burası bitsin. Bittikten sonra buyurun gelin. Biz yüklenici firma olarak 2 ay bekledik. 2 ay boyunca caddeye bir tane taş koymadık. Sizin ruhsatlarınız öne alındı. Ona rağmen bir şey yapılmadı. Buradaki mağduriyeti ben neden yaşayayım? Ben geçici kabulünü yapmadım dolayısıyla müsaade edemem. Bu iş siyaset üstü bir iş.” dedi.

TORUN: İZİN ALAMADIĞIN YERE GİT

“Tecavüzlerden kaynaklanan proje hazırlamakla uğraştık. Bana ‘geçici kabul yapmadığım için izin veremem’ şeklinde yazı vermeniz lazım çünkü ben Vakıflar’ın işini yapıyorum. Bana evrakı verin” dedi. Aykan ayrıca Torun’a “Arkadaşımız haklı geçici kabulünü yapmamış. O yüzden de ben buradan geçmenize izin vermem diyor. ‘Geçici kabul bu tarihte, kesin kabul bu tarihte yapılacaktır, bu tarihe kadar sizin burada inşaata başlamanıza müsaade edemeyiz’ diye resmi bir yazı verebilir misiniz?” şeklinde soru yöneltti. Torun ise Büyükşehir’i işaret ederek, “İzin alamadığın yere git. Büyükşehir izin vermiyor diyorsun ya” ifadelerini kullandı.

“TAHİR BAŞKANI ARAYACAĞIM”

Son olarak konuşan İKM Başkanı Murat Öztürk, “Herkes elini taşın altına sokmalı. Ben Tahir Başkan’dan şunu rica edeceğim ‘Bizi siyasete alet etmeyin. Fatma Kaplan Hürriyet izin vermiş. 5 metrelik zaiyat olduğu zaman Tahir Başkanım bunu 1 saatte düzeltebilecek durumda. Kendisi her daim bize yardımcı olmuştur. Arayacağım ve Büyükşehir’in yolunu açsınlar, esnaf adına bunu istiyorum. Tahir Bey izin versin. Esnaf olarak bunu istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz. Esnaf diğer yolları istemiyor. Esnaf arkadaşımız bir an önce burayı bitirmelidir” dedi. Şakoğlu ise “Buradayken ara” dedi.