Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi çalışanları için sözleşmede ilk oturum!

İzmit Belediyesi’nde çalışan işçiler için toplu sözleşme süreci bugün itibariyle başladı. Toplantıda konuşan yapan Genel İş Sendikası Şube Başkanı Vedat Küçük, “Ülkenin ekonomik koşulları ortada. İyi bir toplu sözleşmeyi ortak akılla çözerek herkesin mutlu olacağı bir sözleşme olsun istiyoruz” dedi.

İzmit Belediyesi’nde çalışan işçiler

Nazim Ozgun Erbulan 1İzmit Belediyesi’nde yaklaşık 1800 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin ilk oturumu bugün İzmit Belediye binasında yapıldı. Yetkili sendika Genel İş Sendikası Şube Başkanı Vedat Küçük, İzmit Belediyesi Koordinatörü Hakan Özkum, İzmit Belediye Başkan Yardımcıları, belediye iştiraklerinin temsilcileri ve sendika yöneticileri katıldı. İlk toplantıda idari maddeler görüşüldü.

“YENİ İLAVE ETTİĞİMİZ MADDELERİMİZ VAR”

Toplantı öncesi açıklama yapan Genel İş Sendikası Şube Başkanı Vedat Küçük, “İzmit Belediyesi ve şirket yetkilileri ile oturuma başlıyoruz. 2023 yılını kapsayacak taslağımızı bir yıl için hazırladık. Hepsine hem ekonomik hem de sosyal anlamda kazanımların olacağı iyi bir toplu sözleşme olmasını diliyoruz. Ülkenin ekonomik koşulları ortada. İyi bir toplu sözleşmeyi ortak akılla çözerek herkesin mutlu olacağı bir sözleşme olsun istiyoruz. Bu ilk görüşmenin her iki taraf adına hayırlı olmasını diliyorum. Bu sözleşmede yeni ilave ettiğimiz maddelerimiz var. Bunların hepsini bugünden itibaren görüşüp umarım masada anlaşarak bitiririz” dedi. Bugünkü toplantıda 43 madde üzerinde anlaşma sağlandı.

SENDİKA NE TALEP EDİYOR?

Taslak sözleşme maddelerine göre belediyede yedi grup üzerinden ayrı ayrı miktarlar görüşülecek. İlk 6 ay için ortalama yüzde 80’lik artış talep edilirken sözleşme 1 yıl süreli yapılacak. İkinci 6 ay için ise enflasyon+5 puan refah payı talep ediliyor. 72 maddeden oluşan taslakta işçiler 7 gruba ayrıldı.