Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi Cumhur İttifakı’nı yok saydı!

İzmit Belediyesi 2021 yılı faaliyet raporlarında meclis üyeleri yazılırken İYİ Parti ve CHP’li üyelerden “Millet İttifakı” diye bahsedildi ancak Ak Parti ve MHP’li üyeler sadece partilerinin ismiyle anıldı. İzmit’te Cumhur İttifakı yok sayıldı.

İzmit Belediyesi 2021 yılı

Uğur EnçTürkiye’de bir süre önce siyasette önemli değişiklikler yaşandı. Siyasi partiler seçimlere ittifaklarla girdi. Önümüzdeki seçimlerde de ittifakların devam edeceği ve artık ülkemiz siyasi tarihinin önemli bir parçası olacağı biliniyor. Bu sebeple siyasi partilerin temsilcileri açıklamalarında siyasi partileri değil ittifakları öne çıkarıyor ve ittifaklardan bahsediyor. Türkiye’de iki önemli ittifak bulunuyor; Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı.

İZMİT’TE SEÇİMİ İTTİFAK KAZANDI

31 Mart yerel seçimlerinde Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Millet İttifakı adayı olan CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet İzmit Belediye Başkanı seçildi. Hürriyet’le birlikte Millet İttifakı’ndan CHP’li ve İYİ Partili isimler meclis üyesi oldu. Cumhur İttifakı’ndan ise Ak Parti ve MHP’li isimler meclise girdi. 3 yıldır mecliste sürekli olarak ittifaklarından bahseden ve ittifak ortakları ile birlikte hareket eden her iki ittifak grubu da bu zamana kadar ittifaklarından ve ittifak ortakları siyasi partilerden vazgeçmedi, ayrılmadı.

MİLLET İTTİFAKI VAR…

Siyasi partilerin rakip ittifaklar arasındaki en ufak bir çatlağı fırsatı dönüştürme ve ittifakları zayıflatma çabası var. Bu çaba dolayısıyla kendi ittifakını öne çıkarmak, karşı ittifaktan ise hiç bahsetmemek bir alışkanlık haline geldi. O alışkanlığa İzmit Belediyesi de uydu. İzmit Belediyesi 2021 yılı faaliyet raporlarında meclis üyeleri yazılırken İYİ Parti ve CHP’li üyelerden “Millet İttifakı” diye bahsedildi ancak Ak Parti ve MHP’li üyeler sadece partilerinin ismiyle anıldı. İzmit’te Cumhur İttifakı yok sayıldı.

İYİ PARTİLİLER CHP YAZILMALIYDI

İzmit Belediyesi’nde hatırlanacağı üzere Ak Parti ve MHP ayrı gruplar kurmuş, CHP ile İYİ Parti ise ayrı parti grupları kurmamıştı. Söz konusu ittifak yazımının bu sebeple yapıldığı düşünülüyor. Ancak meclislerde ittifak grupları olarak isimlendirme olmadığı, meclis üyelerinin hangi partilerden seçildilerse o partilerden meclis üyesi olduklarına dair ibarelerin yer alması gerektiği belirtiliyor. Belediyenin resmi internet sitesinde İYİ Partili meclis üyelerinin adının hemen altında CHP ibaresi dikkat çekiyor. İnternet sitesinde herhangi bir ittifak ibaresi bulunmuyor. Bakınız: https://izmit.bel.tr/meclis-uyeleri/ İzmit Belediyesi 2021 yılı faaliyet raporlarında meclis üyeleri yazılırken İYİ Parti ve CHP’li üyelerden “Millet İttifakı” diye bahsedildi ancak Ak Parti ve MHP’li üyeler sadece partilerinin ismiyle anıldı. İzmit’te Cumhur İttifakı yok sayıldı.