Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi ile KOİDER Bağ Projesi’ni duyurdu

İzmit Belediyesi ve KOİDER ortaklığında gerçekleştirilecek Bağ Projesi için bugün basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet,  “İzmit kadın girişimcilerini arıyor temasıyla daha çok kadın girişimcileri olmasını istiyorlar” dedi. KOİDER Başkanı Nilgün Yılmaz ise, “Kadınlarımızla el ele tutuşarak bu yolu yürümek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Projenin ödül töreni ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yapılacak.

İzmit Belediyesi ve KOİDER

Özgun imzaİzmit Belediyesi ve Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (KOİDER) ortaklığıyla kadınların girişimcilik yolu ile iş hayatına dahil olmasını amaçlayan Bağ Projesi’nin lansmanı bugün belediye makam toplantı salonunda gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu, KOİDER Başkanı Nilgün Yılmaz ve dernek yöneticileri katıldı.

“KOLAY BİR ŞEY DEĞİL”

Proje hakkında konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “KOİDER ile beraber güzel bir projemizin duyurusunu yapmak adına bu toplantıyı organize ettik. Bugün bir yola çıkıyoruz beraberce ve kadınlara daha fazla destek olmak adına ne yapabiliriz diye ortaklaştığımız anlardan doğan projenin duyurusunu yapacağız. Türkiye’de kadın olmanın ne demek olduğunu biliyoruz. Ekonomik bağımsızlığını elde etmesi kolay bir şey değil. Çevremizdeki tüm kadınlar ne yazık ki aile içi şiddete ve kabadayılığa maruz kalıyor. Eğitim-öğretimden yoksun bırakılıyor. İşyerinde ayrımcılık ve gelir adaletsizliğine uğruyor” dedi.

Fatma Kaplan Hurriyet“KADIN, KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURABİLİYOR”

Hürriyet, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi, “Kadın emeği sadece aileyi var etmiyor. Dünyanın geleceğini de katkı sunuyor. Bu sebeple kadının kendi ayakları üzerinde durabilmesi ve toplum içerisinde yer kazanabilmesini biz çok önemsiyoruz. Gerek İzmit Çınar Kadın Kooperatifimiz gerek İZGİM’i açarak kadının hak ettiği değeri bularak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Kadınlar üretiyor, bu ürettiklerini de sadece sergilemekle kalmıyor hem ulusal alışveriş sitelerinde satma imkanı sağlıyor hem de yurtdışına pazarlıyor. Yani kadın kendi ayakları üzerinde durabiliyor.

“EN İYİ ÜÇ PROJEYE ÖDÜL VERİLECEK”

KOİDER, çok güzel bir projeyi hayata geçirdi. Bağ Projesi, kadınların arasındaki bağın da güçlenmesini ifade eden kıymetli bir isim. Kadınların emeği, alın teri, işgücünü bir araya getiren bir isim olmuş. 2019’da başlattıkları proje. İZGİM ortaklığıyla daha geniş kitlelere ulaşarak Bağ Projesi’ni tekrar hayata geçirmek ve İzmit kadın girişimcilerini arıyor temasıyla daha çok kadın girişimcileri olmasını istiyorlar. Projeye katılan en iyi üç projeye ödül verilecek. Bugünden itibaren başvurma ve seçim süreci gerçekleştirilecek.

ÖDÜL TÖRENİ 8 MART’TA

18-55 yaş arasında kadınlar katılabilecek. 5 Aralık tarihinde başvurular tamamlanacak. Aralık ayında kadın girişimciler arasında bir mülakat gerçekleştirilecek. Jüri elemesinden geçen kadınlar, 8 haftalık eğitim almaya hak kazanacak. Mart sonunda eğitim sonu değerlendirilmesi ve projeye hak kazanan kadınlar belirlenecek. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ödül töreni gerçekleştireceğiz hep beraber. Birinci olan projemiz 15 bin, ikinci 10 bin, üçüncü olan projenin ödülü 5 bin TL olacak.

KOİDER DESTEKLEYECEK

Proje sonunda da işletme kurmak isteyen kadın girişimci ilk yıl üyelik aidatı olmadan KOİDER üyesi olacak. KOİDER olarak da desteklenecek. Tabi ki İzmit Belediyesi’nin desteği de olacak. Kadınlar için destek sunan, projeleri olan herkese ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Girişimcilik projesi olan, iş fikri olan kadınlara seslenmek istiyorum: gelin birlikte değerlendirelim. Belki ileride sizler de bu proje sayesinde pek çok kadına iş imkanı sağlayacaksınız. Hiç tereddüt etmeden başvurmasını istiyoruz.”

“2019 YILINDA HAYATA GEÇİRMİŞTİK”Nilgun Yilmaz

Hürriyet’in ardından konuşan KOİDER Başkanı Nilgün Yılmaz, şu ifadelerde bulundu; “Düşü olmayanın işi olmazmış. Hayal ettiklerinizi başarmak için sadece inanmak gerekiyor. Biz KOİDER ailesi olarak, İzmit Belediye Başkanımızın desteğiyle eğer bir hayaliniz varsa ‘biz sizin elinizden tutmaya hazırız’ diyoruz. KOİDER Bağ Projesi’nde bir iş fikriniz varsa mutlaka başvurularınızı bekliyoruz. www.izmit.bel.tr adresinde yer alan bir linkimiz var. Buradan başvuru formuna ulaşabiliyorsunuz. Detaylı bilgi almak isterseniz sayfa sizi KOİDER’in sayfasına yönlendiriyor. Biz 2019 yılında bu projeyi gerçekleştirmiştik. İzmit Belediyesi’nde çok daha büyük kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz.

ŞARTLAR NELER?

Çok ciddi bir emek sarf ediliyor. Ciddi bir eğitim programına dahil ediliyor. Eğitim sonunda bir aday kendi girişimini gerçekleştirdi ve bu bizim için inanılmaz tatmin değeri yüksek bir çıktı oldu. Birçok kurum bunu yapıyor ama girişimcilikle sonuçlanmıyor. Gerçek anlamda iş fikri olan kişileri, girişim dünyası içerisinde yer almak isteyen vatandaşlarımızın başvurmasını bekliyoruz. Kocaeli il sınırlarında ikamet etmek gerekiyor. Hayata geçirebilir ve projelendirilebilir bir iş fikrinin olması gerekiyor. Eğitimlerin tamamına katılabilecek ve istenen çalışmaları yapabilecek zaman dilimine vakit ayırabilmesi gerekiyor. İlkokul mezunu olması, Office programlarına hakim olmasını bekliyoruz. İZGİM ve KOİDER üyesi olan bir jüriyle değerlendirme sürecine başlayacağız.

“KEŞKE DAHA ÖNCESİNDE DE OLSAYDI”

Bugün itibariyle herkes başvuru yapmaya başlayabilir. 5 Aralık tarihine kadar başvurulabilir. 15 Kasım-6 Aralık tarihi arasında bir ön eleme olacak. Ön değerlendirmeden geçen arkadaşlarımız jürinin karşısında projelerini sunmak için çalışmaya başlayacaklar. 9-10 Aralık’ta yine İZGİM ve KOİDER’den oluşan jüri karşısında adaylar sunumlarını gerçekleştirecek. 28 Aralık’ta adaylar girişimlerini anlatacak. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ödüllerini birlikte teslim edeceğiz. Keşke Bağ Projesi öncesinde olsaydı da biraz daha kolay olsaydı işimiz. Bugün İzmit Belediyesi ve KOİDER bu desteği sağlamak için ciddi anlamda efor sarf etmeyi göze aldı. Kadınlarımızla el ele tutuşarak bu yolu yürümek istiyoruz.”

KOIDER Izmit Belediyesi