Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi kreş 2.8 milyona, 7 ay sonra tamam!

İzmit Belediyesi ilk kreş için düşünülen Yeşilova’daki inşaat için 2.8 milyon lira harcanacak. Kaba inşaatı olan binaya yapılacak masrafı eleştiren MHP’li İlker Kazan, “Söz verdiler 2.5 senede yapacaklar. Ödenecek rakam da çok yüksek geliyor” dedi.

İzmit Belediyesi ilk kreş

Ugur ENC min31 Mart seçimlerinden sonra Kocaeli‘nin İzmit ilçesinde en çok tartışılan konulardan biri kreş oldu. CHP’li İzmit Belediyesi’nin vaatlerinden olan kreşlerin kurulması için müdürlük açılması isteniyordu. AKP’liler uzun bir süre İzmit Belediyesi kreş müdürlüğü kurulmasına ‘hayır’ oyu verdi. Ancak sonra çekimser kaldılar ve müdürlüğün kurulmasının önünü açtılar. Bu süre zarfında CHP’li yönetimin kreş kuramaması sürekli eleştirildi. Yeşilova’da yer alan ve kaba inşaat halinde duran ve kreş yapılacak olan bina sık sık gündeme geldi.

Yeşilova gündüz bakım evi sağlık ocağı1 EKİM’DE SÖZLŞEME İMZALANDI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmit Belediye Meclis Üyesi İlker Kazan konuyu sık sık gündeme getirdi ve belediyenin neden hala adım atmadığını sordu. İzmit Belediyesi eleştirilere konu olan Yeşilova Çocuk Gündüz Bakımevi ve Sağlık Merkezi İkmal İnşaatı ihalesini 6 Ağustos’ta gerçekleştirdi. İhaleye 13 firma katıldı. 6 firma teklif sundu, 5 firmanın teklifi geçerli sayıldı. Mustafa Akgüneş İnşaat ihaleyi 2 milyon 850 bin liralık teklifiyle kazandı. 1 Ekim’de taraflar sözleşme imzaladı.

İZMİT BELEDİYESİ KREŞ 3 MAYIS’TA TAMAMLANACAK

Yeşilova Çocuk Gündüz Bakımevi ve Sağlık Merkezi İkmal İnşaatı’nın (İzmit Belediyesi kreş) 210 iş gününde tamamlanacağını öğrenildi. İnşaat işi 3 Mayıs 2021’de tamamlanacak. İnşaat tamamladıktan bir süre sonra İzmit Belediyesi ilk kreşini düzenleyeceği törenle açacak. Konuyla ilgili Bağımsız Kocaeli’ye konuşan İlker Kazan, “Fatma hanım 31 Mart 2019 seçimlerinden önce İzmitlilere kreş açma sözü vermişti. Ancak bu kreşi açamadı. Hala daha açamıyor. Bina inşaat 3 Mayıs’ta tamamlanacak. Yani seçimlerden 2 yıl 2 ay sonra…” dedi.

MHPli Ilker Kazan Kulfalli Mahallesinde eksikleri tespit etti 2SUNİ PROJELERLE GÜNÜ GEÇİRENLER…

“Belediye başkanı verdiği sözü iki buçuk yılda tutabiliyorsa orada sorun vardır” diyen Kazan, “Birkaç dönüm toprağa göstermelik fidan ekerek sanki ilçenin bütün tarım ihtiyacını karşılıyormuş havası yaratmakla çalışıyor olunmuyor. Sürekli kavga ederek gündeme gelmekle de çalışıyor olunmuyor. Çalıştım diyebilmeniz için İzmit Belediyesi kreş gibi verdiğiniz sözleri tutmanız gerekiyor. Seçimden önce niyet edilen pek çok proje ya yapılmadı, ya da ‘yapılıyor’ denilerek birkaç günlük gündem yaratıldıktan sonra unutturuldu. Suni projelerle günü geçirenlere sandık gününün çok çabuk geldiğini hatırlatmak isterim” ifadelerini kullandı.

MERAKLA BEKLİYORUZ

Kreş binası inşaatının 2 milyon 850 bin liraya bal olmasını da eleştiren Kazan, “Bir önceki başkanımız Nevzat Doğan döneminden kalan kaba inşaat var ortada. Ne arsa derdiniz var ne de kaba inşaat derdiniz… Bu binanın ince işçiliğini yapmak için 2 milyon 850 bin lira harcanacak olması bana fazla geldi. Belediye burası için nasıl bir kreş talep etti merak ediyoruz. En kısa sürede projeyi detaylı olarak inceleyeceğiz. Artık İzmit Belediyesi kreş projesinde daha fazla eleştirilecek bir şey de kalmadı. 2 yıl 2 ayda tamamlayacaklar. O da işler yolunda giderse. 2021’in mayıs ayını merakla bekliyoruz.” şeklinde konuştu.