Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi'nde kaç kişi işten atıldı?

İzmit Belediyesi’nde yeni yılın son günü kimse işten atılmadı. Belediyede sözleşme süresi dolan son anda memur yapılan 29 sözleşmeli memurdan, 12’sinin sözleşmesi yenilenmedi. 11 personelle yeniden sözleşme imzalandı, 6 isme ise BEKAŞ kadrosu teklif edildi. Toplam 67 sözleşmeli memurdan 41'i ile yola devam kararı alındı.

İzmit Belediyesi’nde yeni yılın

UgYur ENCY min 5131 Mart seçimleri sonrasında İzmit Belediyesi’ne yönelik yoğun bir karalama kampanyası başlatıldı. CHP’nin kazandığı belediyede yaprak kıpırdasa troll sosyal medya hesaplarından yahut iktidara yakın olduğu bilinen kimi basın kuruluşları saldırıda bulunuyor. 2019’un son günü de benzer bir durum yaşandı. 31 Mart seçimlerinden hemen önce Nevzat Doğan tarafından son anda sözleşmeli memur yapılan 29 personelle ilgili kimi gelişmeler yaşandı. Göreve geldiğinde “Sözleşme sürelerine saygı duyuyorum. Süre dolunca değerlendireceğim” diyen başkan Fatma Kaplan Hürriyet, Nevzat Doğan’ın yakın çalışma ekibinde yer alan sözleşme sürecinde çeşitli usulsüzlükler tespit edildiği iddia edilen 12 isimle yeniden sözleşme imzalamadı ve kadro teklifinde bulunmadı.

11 İSMİN SÖZLEŞMESİ YENİLENDİ
11 ismin ise sözleşmeli memur olarak göreve devam etmesine karar verildi. 6 ismin BEKAŞ kadrosunda daha verimli çalışacağı düşünüldü. Sözleşmesi yenilenmeyen 6 isme ise BEKAŞ kadrosu teklif edildi. 6 isimden 2’si bu teklifi kabul etti. Belediyeden edinilen bilgilere göre bu 2 isim sözleşmeli memurluk için gerekli şartları taşıyor. İlerleyen günlerde yeniden sözleşmeli memur kadrosuna geçebilecekleri düşünülüyor. Belediyede sözleşmeli memurların yarısından fazlası ile yola devam etme kararı alınmışken bütün personel işten kovulmuş havasının yaratılması ise kamuoyunda ciddi bir rahatsızlık oluşturuyor.

25 DEĞİL, 26 SÖZLEŞME YENİLENMEDİ
Öte yandan sürekli olarak dillendirilen “25 kişiyi attılar” ifadelerinin kaynağı da öğrenildi. CHP’li İzmit Belediyesi göreve başladığında belediyede toplam 67 sözleşmeli memur görev yapıyordu. Yasal olarak belediye başkanının acil ihtiyaç duyulduğu hallerde başvurması gereken sözleşmeli memuriyet durumu İzmit Belediyesi’nde kadro ve maaş yükseltme aracı olarak kullanılmıştı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de tıpkı Nevzat Doğan gibi sözleşme hakkını kendi kullandı ve 67 ismin 26’sı ile yolları ayırdı. AKP döneminden gelen 41 sözleşmeli memurun sözleşmesi ise yenilendi. Particilik yaptığı iddia edilen Hürriyet, belediyedeki sözleşmeli memur kadrolarının yüzde 70’ine yakını ile yola devam kararı aldı.