Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi ödemedi İller Bankası payından kesti!

Sayıştay 2020 raporunda İzmit Belediyesi’nin kültür varlıklarının korunması için tahsil edilen katkı paylarını Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’na yatırmadığı bu sebeple İller Bankası payından kesinti yapıldığı ifade edildi.

Sayıştay 2020 raporunda İzmit

Ugur Enc profilSayıştay tarafından İzmit Belediyesi’nin 2020 yılı denetim raporu yayınlandı. Sayıştay 2020 raporunda İzmit Belediyesi’nin kültür varlıklarının korunması için tahsil edilen katkı paylarını Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’na yatırmadığı bu sebeple İller Bankası payından kesinti yapıldığı ifade edildi. Raporda konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi: “İdare tarafından yılı içerisinde tahsil edilen taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payının Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına gönderilmediği, 2020 yılı içerisinde katkı payının yapılandırıldığı tespit edildi.

8.5 MİLYONLUK ÖDEME KESİLDİ

Söz konusu katkı paylarının toplam 8 milyon 586 bin 831,60 TL olarak belediyenin merkezi idare vergi gelirlerinden alınan payından İller Bankası tarafından kesildiğini tespit ederek, ‘Kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanımının sağlanabilmesi bakımından, herhangi bir gecikme cezasına maruz kalınmaması için bahsi geçen katkı paylarının belediye tarafından Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına zamanında yatırılması gerekmektedir’ uyarısında bulundu. Belediye ise yasal süre içerisince cevabı göndermediğinden sorun ile ilgili bir çözüme ulaşılamadı.