Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi promosyonla ilgilenmiyor mu?

İzmit Belediyesi’nde halen netleşmeyen promosyon anlaşması ile ilgili İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Seyhan Özcan, “İki banka ve mevcut banka ile görüşüyoruz. İlgilenilmemesi gibi bir durum söz konusu değil” dedi.

İzmit Belediyesi’nde halen netleşmeyen
Nazim Ozgun Erbulan 1

İzmit Belediyesi’nde çalışan bin 893 çalışan için promosyon ihalesi ilk olarak 5 Aralık tarihinde gerçekleştirildi. İhale, en yüksek teklifin Türkiye İş Bankası tarafından 14 bin 200 TL olması nedeniyle iptal edildi. 17 Ocak 2023 tarihinde İzmit Belediyesi toplantı salonunda ikinci kez ihale gerçekleştirildi. İkinci ihalede Halk Bankası 13 bin 500 TL teklif verirken teklif yetersiz bulundu. Belediye, bankalar ile görüşmeye başladı.

“TEMMUZ AYI İTİBARİYLE YAZI YAZDIK”

Halen promosyon ücretlerinin belli olmaması nedeniyle İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Seyhan Özcan açıklama yaptı. Özcan süreç ve eleştiriler ile ilgili, “Promosyondaki artışlardan sebep biz yılımız dolmadan Temmuz ayı itibariyle bankaya yazı yazdık. Biz revizyon talep ettik bankadan. Genel müdürlükle yapılan görüşmeler zaman aldı. İstediğimiz şekilde dönmedikleri için ihaleye çıktık. İlk ihalede İş Bankası 14 bin 200 şeklinde teklif verdi. Bunun bir kısmı ceza olarak anlaşmalı banka olan Yapı Krediye dönmesi gerekiyordu” ifadelerini kullandı.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

Eleştirilerle ilgili de konuşan Özcan, “İki banka ve mevcut banka ile görüşüyoruz. İlgilenilmemesi gibi bir durum söz konusu değil. Bu bankaların verdiği bir şey. Belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Ne belediye yetkililerin ne de sendika yetkililerinin elinde olan bir şey. Toplu sözleşmemiz bitince mi olacak ya da bankalar sözleşme görüşmeleri devam ediyor mu çekinceli davranıyor bilemiyorum” dedi.