Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi satın alınan araçları tanıtacak!

İzmit Belediyesi tarafından satın alınan araçlar, İnterteks Fuarı’nda 10 Ağustos Pazartesi günü düzenlenecek programla kamuoyuna tanıtılacak.

İzmit Belediyesi tarafından satın

Uğur ENÇ minKocaeli’de İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet göreve geldiği ilk günden bu yana belediyede kiralık olan araçların satın alınması için mücadele ediyordu. AKP-MHP grubu ilk olarak belediyenin araç satın alımı için kredi çekmesine karşı çıktı. Bir süre sonra 27 milyon liralık bir kredi kullanımı için onay verildi. İzmit Belediyesi ihtiyaç duyulan bütün araçların satın alınması için 55 milyon lira kredi istiyordu ancak olmadı. Belediye krediyi kullandı ve araçları satın aldı. İzmit Belediyesi satın alınan araçları kullanmaya başladı. Resmi plakalı araçlar bir süredir kent sokaklarında dolaşıyor ve İzmitlilere hizmet veriyor.

İzmit Belediyesi satin alinan araçlar 2TANITIM BÜYÜK İHTİMALLE İNTERTEKS’TE

Devlet Malzeme Ofisi’nden temin edilen araçların tamamı belediyeye teslim edildi. Toplam 68 araç satın alan İzmit Belediyesi söz konusu araçları tanıtmak için kolları sıvadı. Belediye satın alınan araçları 10 Ağustos Pazartesi günü tanıtacak. Araç tanıtım programı eğer Kocaeli Büyükşehir Belediyesi izin verirse İnterteks Uluslararası Fuar Alanı’nın önünde yer alan açık otoparkta yapılacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi henüz konuyla ilgili bir karar vermiş değil. Bu sebeple İzmit Belediyesi’nin davetiyelerinde “yer” kısmı belirtilmemiş durumda.

26 AYDA ÖDENECEK

İzmit Belediyesi tarafından satın alınan araçlar için 10 milyon lira İller Bankası’ndan, 17 milyon lira ise özel bankalardan kredi kullanıldı. Bu kredi için 26 ay boyunca aylık 1 milyon 64 lira geri ödeme yapılacak. Söz konusu kredi ödemesinin yanında belediye yaklaşık 650 bin lira da aylık benzin masrafı yapacak. İzmit Belediyesi’nin söz konusu 68 araç için ödediği aylık kira bedeli ise 1 milyon 950 bin lira idi. Bu rakama ek olarak her ay 650 bin lira da benzin parası ödeniyordu. İzmit Belediyesi 26 ayın sonunda kredi ödemesinden kurtulacak ve kuruma ait 68 adet araç envanterde yer alacak.

İzmit Belediyesi satin alinan araçlarBL VE İZ PLAKALAR

İzmit Belediyesi tarafından satın alınan araçların tamamı siyah resmi plakalı olarak kullanılıyor. Belediye araçlarının plakaları 41 BL… ve 41 İZ… şeklinde hazırlandı. Belediyenin satın aldığı araçlar şöyle; temizlik araçları, çöp kamyonları, greyderler, iş makineleri, süpürgeleri… Belediye ayrıca söz konusu bu araçların bakım ve onarım işlerinin yapılması için ikmal müdürlüğü oluşturacak ve bu müdürlük bünyesinde tamir ve bakım tesisi inşa edilecek. İzmit Belediyesi araç tamir bakım tesisi için eleman alımı da yapacak. Belediyeye ait bütün araçların bakımları bu tesiste yapılacak.