Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi TİS görüşmeleri devam ediyor

İzmit Belediyesi’nde çalışan yaklaşık 1.800 işçi için görüşmeler sürüyor. Bu toplantıda belediyenin ücret teklifini vermesi bekleniyor.

İzmit Belediyesi’nde çalışan yaklaşık

Nazim Ozgun Erbulan 1İzmit Belediyesi’nde yaklaşık bin 800 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri ocak ayında başlamıştı. DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası tarafından ilk grup için 450 TL, ikinci grup için 460 TL, üçüncü grup için 470 TL, dördüncü grup için 480 TL, beşinci grup için 505 TL ve altı ve yedinci grup için ise 520 ve 570 TL günlük ücret talep ediliyordu. Bu talep yaklaşık yüzde 80’lik bir maaş artışına denk geliyor.

“SÜRECİ DAHA DA HIZLANDIRMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Vedat Kucukİzmit Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin dördüncüsü bugün İzmit Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. İzmit Belediyesi Başkan Yardımcıları, Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, BEKAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Akın ve yöneticiler katıldı. Toplantı öncesi konuşan Genel İş Sendikası Şube Başkanı Vedat Küçük, “Toplu İş Görüşmelerimize ara verilmesinin nedeni de deprem felaketiydi. Yaşanan depremin ardından kurumlar bölgeye giderek destekte bulundu. Bu anlamda önce İzmit Belediyesi olmak üzere can suyu olan tüm kurum ve kuruluşlarımıza kendim ve sendikam adına teşekkür ediyorum ve şükranlarımı sunuyorum. Bugün kalan maddelerimiz için tekrar işverenimizle masaya oturduk. Bundan sonraki süreci daha da hızlandırmaya çalışacağız. Ekonomik koşulların zorluğunda hayatlarını ve ailelerini geçindirebilecekleri ortak noktada anlaşacağız” ifadelerini kullandı.

“UMUYORUM Kİ GÖRÜŞMELER GÜZEL BİR ŞEKİLDE SONLANACAK”Omer Akin

BEKAŞ Başkanı Ömer Akın ise konuşmasında, “Deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum yaralılarımızın da en kısa sürede iyileşmesi için iyi temennilerde bulunuyorum. Deprem nedeniyle ara verdiğimiz görüşmelerimize bugün devam etmeye başladık. Umuyorum ki görüşmemiz güzel bir şeklide sonlanacak” dedi