Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi toplu iş sözleşmesi görüşmeleri bugün

İzmit Belediyesi toplu iş sözleşmesi görüşmeleri bugün belediye binasında devam edecek. Son toplantıda işveren yüzde 50 civarı teklifte bulundu.

İzmit Belediyesi toplu iş

İzmit Belediyesi’nde yaklaşık bin 800 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri ocak ayında başlamıştı. DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası tarafından ilk grup için 450 TL, ikinci grup için 460 TL, üçüncü grup için 470 TL, dördüncü grup için 480 TL, beşinci grup için 505 TL ve altı ve yedinci grup için ise 520 ve 570 TL günlük ücret talep ediliyordu. Bu talep yaklaşık yüzde 80’lik bir maaş artışına denk geliyor.

BELEDİYE YÜZDE 50 TEKLİF ETTİ

28 Şubat 2023 tarihinde yapılan dördüncü toplantıda sendika yüzde 80 zam talep ederken belediye yönetimi ise maddelerle oranlayınca yüzde 50 civarı teklif sundu. Toplantıda geçici görev yardımı 150 TL olarak, hastalık yardımı ve diğer sosyal yardımlar da taslaktaki haliyle geçti. Yakacak yardımı ise sosyal yardım olarak belirlenen ek madde ile birleştirilerek aylık 400 TL olarak, günlük yemek parası ise 79 TL olarak belirlendi.

YENİDEN MASAYA OTURACAKLAR

Genel İş Sendikası Şube Başkanı Vedat Küçük, yaptığı açıklamada, “Belediye teklifini vermiş oldu. Yüzde 50’lere tekabül ediyor. Bu hafta Perşembe ya da Cuma günü kendi içimizde değerlendirme yapacağız” dedi. Sendika belediyenin teklifi ile ilgili toplantısını yaptı. Belediye ile sendika arasında yapılacak görüşme bugün saat 14.00’te belediye binasında başlayacak.