Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi yönetimine araç kiralama soruları

İzmit Belediye Destek hizmetleri Müdürlüğü sürücüsüz araç kiralama hizmeti hakkında MHP’li İlker Kazan sorular yöneltti.

İzmit Belediye Destek hizmetleri

Sebahattin Aydınİzmit Belediye Meclisi Mart Ayı Oturumu bugün gerçekleştiriliyor. MHP’li Meclis Üyesi İlker Kazan, belediye Destek hizmetleri Müdürlüğü sürücüsüz araç kiralama hizmeti hakkında sorular sordu.

ÖNERGEDE ŞU SORULAR YER ALDI:

Belediyemizin Destek hizmetleri Müdürlüğü sürücüsüz araç kiralamaktadır. Ancak;

1-Belediyeye ekstra külfet getirmemesi amacıyla neden 2-3 yıllık uzun süreli ihale düzenlenmemektedir? Neden belediyenin menfaatleri kollanmamaktadır?

2-Belediyemiz tarafından daha önce çıkılan uzun süreli iki ihale neden iptal edilmiştir?

3-Böyle bir ihale için neden pazarlık usulü tercih edilmiştir? Neden açık ihale yapılmamaktadır?

4-Pazarlık usulü ile yapılan ihalelerde neden İzmit ya da Kocaelili firmalarla çalışılmamıştır?

5-Pazarlık usulü ile bugüne kadar yapılan beş ihaleyi de İstanbullu firmaların alması tesadüf müdür? Neden  İstanbullu firmalardan teklif istenmiştir?

6-Pazarlık usulü ile ilk ihalenin verildiği firma ile üçüncü ihalenin verildiği firma aynı firmadır. İkinci firma ise değişiktir. Dördüncü ve beşinci firmalarda aynıdır. Belediyemiz beş ihale kapsamında da aynı araçları mı kullanmıştır? İkinci ve beşinci ihaleyi alan İstanbullu  firmalar araçları değiştirmiş midir?

7-Söz konusu her bir sürücüsüz araç kiralama ihalesi için kaçar teklif alınmıştır? Teklif veren diğer firmalar İzmitli midir? Kaç teklif vardır? Firmaların isimleri nelerdir?

8-Son ihale bünyesinde kaç araç kiralanmıştır? Binek, Doblo, kamyonet gibi hangi türden kaç adet kiralama yapılmıştır? Özellikleri nelerdir? Toplam ödenen miktar ne kadardır?

9-Pazarlık usulü ile bugüne kadar yapılan ihalelere toplam kaç lira ödenmiştir?

Yukarıdaki sorularımıza kısa süre içerisinde yazılı olarak Belediye Meclisini ve İZMİT halkını bilgilendirmenizi önemle rica ederim.”

Ilker Kazan